Taideyliopiston Sibelius-Akatemia aloittaa kesäakatemiatoiminnan, opettajina maailman huippunimet

Sibelius Summer Academy -kesäakatemia tutustuttaa kansainvälisiä opiskelijoita opiskeluun Suomessa sekä tarjoaa yleisölle konsertteja ja avoimia luentoja.

Sibelius Summer Academy logo

Kesäakatemia tuo yhteen joukon alansa johtavia taiteilijoita ja opiskelijoilta Sibelius-Akatemiasta ja maailmalta. Uusi kesäakatemia tarjoaa huippukoulutusta, kiinnostavia konsertteja sekä tilaisuuden tutustua Sibelius-Akatemian kansainvälisesti arvostettuun musiikkikoulutukseen. Yleisö pääsee seuraamaan konsertteja ja osaa opetuksesta.

”Saamme paljon tiedusteluja ja kyselyitä ulkomaisilta opiskelijoilta siitä, minkälaista opiskelu Sibelius-Akatemiassa on. Kesäakatemian kautta annamme heille mahdollisuuden tutustua opettajiimme, opiskelijoihimme ja suomalaiseen musiikkikoulutukseen. Omille opiskelijoillemme tarjoamme uuden kansainvälisen oppimisympäristön”, kertoo Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén.

Ensimmäisessä kesällä 2019 käynnistyvässä kesäakatemiassa on tarjolla kolme kurssia: Woodwinds-puupuhallinkurssi, Organ Academy -urkukurssi ja Grammy-palkitun Theatre of Voices -lauluyhtyeen klassiseen a cappella -lauluun keskittyvä kurssi. Huippuopettajina toimivat muun muassa Royal Concertgebouw -orkesterin klarinetisti Calogero Palermo ja huilisti Emily Beynon, urkutaiteilija Peter Krasinski sekä Theatre of Voices -lauluyhteen jäsenet perustajansa Paul Hillierin johdolla.

Kesäakatemiatoiminta on uutta Taideyliopistossa ja sitä järjestetään osittain Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella. Säätiöt rahoittavat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälistä vierailijaohjelmaa, joka on osa kesäakatemiatoiminnan kehittämistä.

”Kesäakatemia ja siihen kytkeytyvä kansainvälinen vierailijaohjelma muodostavat Sibelius-Akatemian koulutuksen kehittämisen kansainvälisen kärkihankkeen, jonka säätiöiden tuki mahdollistaa”, sanoo Hildén.

Kesäakatemian ohjelmassa on noin 20 konserttia kesä- ja elokuussa. Niistä valtaosa järjestetään Helsingin Musiikkitalossa. Konserttien lisäksi yleisöllä on mahdollisuus seurata maailmanluokan musiikinopetusta paikan päällä, sillä osa opetuksesta on avointa yleisölle. Kursseille osallistuu lähes 200 opiskelijaa Taideyliopistosta ja eri puolilta maailmaa.

Lisätiedot:
Dekaani Kaarlo Hildén
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
kaarlo.hilden@uniarts.fi

www.sibeliussummeracademy.fi
www.facebook.com/sibeliussummeracademy

#sibeliussummeracademy

Sibelius Summer Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen kesäkoulu, jonka kursseilla opettavat tunnustetut taiteilijat ja opettajat niin Sibelius-Akatemiasta kuin maailmalta. Ensimmäistä kertaa kesällä 2019 järjestettäville kursseille voivat osallistua sekä akatemian opiskelijat että ulkopuoliset hakijat. 

Kesän 2019 Sibelius Summer Academy -kurssit

Woodwinds -puupuhallinviikolle 1.–8. kesäkuuta saapuvat opettamaan muiden muassa Royal Concertgebouw-orkesterin ja Berliinin filharmonikkojen puupuhallinammattilaiset. Kurssille osallistuu lähes sata opiskelijaa Taideyliopistosta ja eri puolilta maailmaa. Puupuhaltimien juhlaviikko huipentuu 8.6. Musiikkitalossa järjestettävään Feel Mozart -konserttiin, jossa Tapiola Sinfonietta, pianisti Iiro Rantala ja Sibelius-Akatemian puupuhallinopiskelijat  ja -opettajat esiintyvät yhdessä. Konsertti on osa koko päivän kestävää Feel Helsinki -tapahtumaa.

Organ Academy -kurssilla 1.–7. elokuuta paneudutaan muun muassa siihen, miten uruilla voi improvisoida musiikkia mykkäelokuviin. Kurssilla opettaa yhdysvaltalainen Peter Krasinski, joka myös improvisoi konsertissaan  6. elokuuta musiikin Wallace Worsleyn ohjaamaan elokuvaan Notre Damen kellonsoittaja (1923). Opettajaksi kurssille saapuu myös unkarilainen urkutaiteilija Balázs Szabó.

Grammy-palkittu Theatre of Voices -lauluyhtye saapuu opettamaan 19.–24. elokuuta. Klassiseen a cappella -lauluun keskittyvällä kurssilla opiskelijat pääsevät harjoittelemaan ohjelmistoa keskiajalta nykymusiikkiin kokoonpanon perustajan Paul Hillierin, sopraano Else Torpin, mezzosopraano Signe Asmussenin, tenori Paul Bentley-Angellin ja bassobaritoni Jakob Bloch Jespersenin johdolla. Kurssi on avoin sekä lauluyhtyeille että yksittäisille laulajille.

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.