Rehtori

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on maailman johtavia esittävän taiteen yliopistoja ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000 ja professoreita 60, henkilötyövuosia 700. 

Etsimme näkemyksellistä ja innostavaa

REHTORIA

johtamaan Suomen ainutlaatuisinta yliopistoa ja toteuttamaan uutta strategiaamme viisivuotiskaudelle 1.12.2020 alkaen.

Taideyliopisto haluaa olla näkyvä yhteiskunnallinen toimija, jolla on vahva identiteetti ja kansainvälistä vetovoimaa. Uskomme, että taide tekee tulevaisuuden ja tavoitteenamme on tuoda esiin taiteen merkitystä yhteiskunnan menestykselle, sivistykselle ja hyvinvoinnille. Tässä työssä Sinulla rehtorina on merkittävä rooli. Tueksesi saat pitkät perinteet omaavan organisaatiomme.

Tuleva rehtorimme on visionäärinen johtaja, joka ymmärtää taidetta ja tuntee yliopistomaailmaa toimintaympäristönä. Olet energinen, innostava, avoin ja yhteistyökykyinen sillanrakentaja niin yliopiston sisällä kuin kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppanien kanssa. Sinulla on riittävä kielitaito kotimaassa ja kansainvälisesti toimiessasi. Olet avarakatseinen taiteiden edistäjä, yhteiskunnallinen kannanottaja ja yliopistomme rohkea keulakuva. Kykenet toteuttamaan onnistuneesti muutoksia asiantuntijaorganisaatiossa. Monipuolinen johtamiskokemus, yhteistyötaidot ja kyky kuunnella yhteisöä ovat arvostettavia ominaisuuksiasi. Odotamme myös, että sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, tohtorin tutkinto katsotaan eduksi. 

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen 1.4.2020 mennessä osoitteessa mercuriurval.fi viitenumerolla FI-14956.

Lisätietoja tehtävästä antavat hallituksen puheenjohtaja Heikki Lehtonen, yhteydenottopyynnöt heikki@lehtonen.fi sekä Mercuri Urvalin konsultti Seija Malmipuh. 040 522 5330.

Taideyliopiston johtosääntö (viralliset kelpoisuusehdot)