Feel Helsinki

Taideyliopiston taiteellisen osaamisen yhteen kokoava festivaali esittelee taidetta tuoreimmillaan.

Taitelija poseraa muovipusseista tehdyssä asussa

Mikä on Feel Helsinki?

Feel Helsinki on Taideyliopiston yhteinen festivaali, jossa esitellään yliopiston taiteellista osaamista. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna lauantaina 4.9. Helsingissä Musiikkitalossa, Kansalaistorilla ja R-talossa samaan aikaan Helsingin Juhlaviikkojen kanssa.

Taideyliopisto antaa korkeinta taiteellista koulutusta Suomessa. Sen muodostavat Kuvataideakatemia, Teatterikorkeakoulu ja Sibelius-Akatemia, siksi pääset festivaaleilla tutustumaan musiikin, tanssin, kuvataiteen ja teatterin maailmaan.

Festivaali järjestetään kerran vuodessa Helsingissä omilla kampuksillamme. Osa ohjelmasta striimataan verkkoon ja sitä voi seurata ympäri Suomen joko suorana tai jälkikäteen.

Miksi festivaali järjestetään?

Taideyliopisto avaa ovensa kaupunkilaisille ja esittelee osaamistaan ulospäin. Haluamme samalla madaltaa uteliaiden kävijöiden kynnystä tulla taidealan tapahtumiin ja tutustua uusiin taidemuotoihin. Saman päivän aikana voi käydä tutustumassa useampaan esitykseen, sillä suurin osa esityksistä on lyhyitä.

Festivaalia kehitetään yhteisön ja erityisesti opiskelijoiden tarpeita ja toiveita kuunnellen, sillä haluamme että Feel Helsinki on yliopistonsa näköinen.

Kenelle festivaali on?

Festivaali on erityisesti pääkaupunkilaisille mahdollisuus nähdä tulevaisuuden taiteen tekijät yhdessä tapahtumassa ja tutustua taiteeseen sekä Taideyliopistoon. Se on tarkoitettu kaikille taiteen ystäville ja taiteesta kiinnostuneille.

Minkälaista ohjelmaa festivaaleilla esitetään?

Ohjelmistossa nähdään uusia näkökulmia taiteeseen, poikkitaiteellisia esityksiä, mielenkiintoisia aiheita ja kokoonpanoja, mahdollisuuksia yleisölle seurata taiteen syntymistä, laajasti kuva-, live- ja videotaidetta, sekä performansseja ja installaatioita.

Festivaalin ohjelma kootaan sisäisen haun kautta, johon opiskelijat ja opettajat voivat itse ehdottaa esityksiään mukaan. Myös vuoden aikana esitettyjä kohokohtia valitaan tapahtumaan mukaan.

Ensimmäinen Feel Helsinki 2019

Voit katsoa videon myös tästä linkistä.

Feel Helsinki -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran kesäkuussa 2019, jolloin se kokosi Musiikkitaloon yli 5500 kävijää.  Vuonna 2020 tapahtuma järjestettiin kokonaan verkossa koronaviruspandemian vuoksi. Digifestivaali keräsi kuukauden aikana yli 21 000 katselukertaa.

Feel Helsinki verkossa 2020

Voit katsoa videon myös tästä linkistä.

Lisätiedot

Jos haluat tehdä yhteistyötä festivaalin kanssa tai tarvitset lisätietoa, ota yhteyttä projektipäällikkö Soili Sirenteeseen (soili.sirenne@uniarts.fi)