Dekaani

Taideyliopisto on avoin taiteiden kohtauspaikka, rohkeiden uudistajien ja perinteen taitajien kriittinen yliopistoyhteisö. Muodostamme ainutlaatuisen ympäristön taiteilijana kasvamiseen ja vahvistamme taidetta ja sen muutosvoimaa. Taideyliopisto on maailman johtavia esittävän taiteen yliopistoja ja siihen kuuluvat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu. Opiskelijoita meillä on noin 2 000 ja professoreita 60, henkilötyövuosia 700. 

Taideyliopiston Kuvataideakatemia on kansainvälinen yhteisö. Se tarjoaa korkeatasoista nykytaiteen opetusta ja on uranuurtaja taiteellisessa tutkimuksessa. Kuvataideakatemia on kouluttanut kuvataiteilijoita jo vuodesta 1848.

Haemme Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan

DEKAANIA

johtamaan kansainvälisesti arvostettua ja taiteellisen tutkimuksen uranuurtajana tunnettua akatemiaa viisivuotiskaudelle 1.8.2020 alkaen.

Taideyliopisto haluaa olla näkyvä yhteiskunnallinen toimija, jolla on vahva identiteetti ja kansainvälistä vetovoimaa. Uskomme, että taide tekee tulevaisuuden ja tavoitteenamme on tuoda esiin taiteen merkitystä yhteiskunnan menestykselle, sivistykselle ja hyvinvoinnille. Kuvataideakatemian dekaanina olet avainasemassa tässä työssä.

Huolehdit Taideyliopiston strategian toimeenpanosta Kuvataideakatemiassa ja johdat akatemiaa, erityisesti sen akateemista, taiteellista ja pedagogista toimintaa. Vastaat  akatemian toiminta- ja taloussuunnitelman luomisesta, seurannasta ja toteutumisesta. Toimit Taideyliopiston rehtorin alaisuudessa ja olet yliopiston johtoryhmän jäsen. Sinulla voi olla myös yliopistotasoisia tehtäviä ja vastuita.

Olet etsimämme henkilö, jos olet vahva kuvataiteen ammattilainen ja tunnet yliopistomaailmaa toimintaympäristönä. Sinulla on  näyttöjä taiteellisesta, tieteellisestä tai pedagogisesta toiminnasta, hyvät vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot sekä innostava johtamistyyli. Kykenet toimimaan sillanrakentajana ja ymmärrät taidealat ylittävän yhteistyön merkityksen. Sinulla on riittävä kielitaito sekä kotimaassa että kansainvälisesti toimiessasi. Monipuolinen johtamiskokemus, kuvataiteen alan monipuolinen ja syvällinen tuntemus, kyky kuunnella ja osallistaa yhteisöä ja kyky toimia kuvataiteen ylimmän opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi ovat keskeisiä ominaisuuksiasi.

Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, tohtorin tutkinto katsotaan eduksi. 

Dekaanin tehtävä on päätoiminen. Työsuhteeseen liittyvät ehdot neuvotellaan rehtorin kanssa ja niistä tehdään erillinen sopimus.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmäämme viimeistään 13.4.2020. Liitä hakemukseesi ansioluettelo palkkatoiveineen sekä visiosi Kuvataideakatemian ja kuvataiteen alan kehittämisestä osana Taideyliopistoa.

Avoimen hakuprosessin lisäksi voidaan käyttää myös suorahakua. Taideyliopisto varaa oikeuden jatkaa hakuaikaa sekä ottaa hakuprosessissa huomioon hakijoita, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuajan puitteissa.

Lisätietoja tehtävästä antaa rehtori Jari Perkiömäki, p. 050 384 3454.