Photo: Eeva Anundi

Yhteisö ja taide -seminaari live stream 18.-20.9.

Yhteisöllisen taiteen, taidelähtöisten menetelmien ja tulevaisuuden työn ulottuvuuksia tarkasteleva seminaari pidetään 18.-20.9.2018 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (Haapaniemenkatu 6, Helsinki). Seminaarin järjestävät Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opetusohjelmat yhdessä Taideyliopiston CERADA-tutkimuskeskuksen, Taideyliopiston Avoimen kampuksen ja ArtsEqual-hankkeen kanssa.

Seminaari on täynnä, mutta sitä voi seurata live streamina seminaarin sivuilta tai sitä voi tulla seuraamaan erilliseltä skriiniltä paikan päälle. Myös iltapäivän pienryhmiin mahtuu mukaan. Tervetuloa myös katsomaan elokuvaa keskiviikkona klo 19.30! Mihinkään näistä ei tarvitse ilmoittautua.

Taiteilijoiden ammattikuvat laajenevat samalla, kun taiteen käsite ja rooli saavat uusia ulottuvuuksia moninaisissa toimintaympäristöissä ja työyhteisöissä.

Seminaarissa pohditaan, mitä kaikkea taidelähtöisyys voi nykypäivänä tarkoittaa, mitä taiteilijan tieto oikeastaan on, mikä siinä on erityistä, oleellista, jaettavaa, menetelminä, kysymyksen asetteluina, näkökulmina, keinoina, lähestymistapoina, ratkaisuina ja mahdollisuuksina.

Seminaarin tavoitteena on pohtia monitaiteellisesti

  • Taiteilijoiden laajentuvia ammattikuvia ja identiteettejä
  • Taiteilijoiden ja työelämän yhteistyön uusia muotoja
  • Taiteen ja yhteiskunnallisen osallisuuden kysymyksiä
  • Jakaa toteutuneita projekteja, menetelmiä ja käytäntöjä
  • Purkaa ongelmia ja avata uusia mahdollisuuksia
  • Kohentaa yhteisöllisen ja osallistuvan taiteen tunnettuutta ja arvostusta
  • Verkostoitua ja koota tietoa tilaaja- ja tuottajatahoista valtakunnallisesti ja paikallisesti

Kolmepäiväinen seminaari kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen laajan joukon yhteisötaiteen tekijöitä tanssin, teatterin, kuvataiteen, musiikin ja performanssitaiteen aloilta. Seminaarin keynote-puhujia ovat apulaisprofessori Nicholas Rowe Aucklandin yliopistosta Uudesta Seelannista, professori Allan Owens Chesterin yliopistosta Iso-Britanniasta, taiteellinen tuottaja Judith Marcuse Kanadasta, professori Kai Lehikoinen ja tanssitaiteen tohtori Kirsi Törmi Taideyliopistosta. Keynote-luentojen ohella seminaari rakentuu case-esittelyistä, keskusteluista ja verkottumisesta. Seminaarin luennot ja puheenvuorot taltioidaan ja kokonaisuudesta pyritään tekemään proceedings-verkkojulkaisu, joka jää Taideyliopiston verkko-oppimateriaaliksi.

 

Seminaarin ohjelma ja lisätietoa löytyy osoitteesta www.uniarts.fi/yhteiso-ja-taide