Wihurin rahasto lahjoittaa 450 000 euroa musiikkikoulutuksen kansainvälistymiseen

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on myöntänyt 450 000 euroa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainväliselle vierailijaohjelmalle, joka kutsuu Suomeen musiikin alan merkittävimpiä taiteilijoita vieraileviksi opettajiksi. Ohjelma tarjoaa uudenlaisen areenan kansainväliselle yhteistyölle ja näyteikkunan suomalaiselle musiikkiosaamiselle.

”Musiikki on ollut yksi Jenny ja Antti Wihurin rahaston pitkäaikaisimmista ja suurimmista tukikohteista. Sibelius Summer Academy -vierailijaohjelman avulla suomalainen musiikki jatkaa kansainvälistymistään ja kohoaa yhä korkeatasoisemmaksi. Yliopistojen perusbudjetit ovat nykyisin varsin niukkoja. Säätiöt voivat rahoituksellaan tarjota lisää joustavuutta ja täten kannustaa kokeilemaan uusia avauksia”, toteaa Wihurin rahastojen asiamies Arto Mäenmaa.

Vierailijaohjelmaan kutsutaan vuosina 2019–2022 kansainvälisesti merkittäviä taiteilijoita, jotka työskentelevät yhdessä Taideyliopiston opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden kanssa periodimuotoisesti. Suurella yleisöllä on mahdollisuus nauttia vierailijoiden ja paikallisten taiteilijoiden yhteistyönä syntyneistä taide-elämyksistä Helsingissä. Sibelius Summer Academy on yksi Taideyliopiston kansainvälisistä avauksista. 

”Taide on olemukseltaan kansainvälistä ja elävä yhteys maailmanlaajuiseen taidekenttään on suomalaisen taidekoulutuksen elinehto. Taiteen rajoja ei ole koskaan määritelty maantieteellisesti”, sanoo Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

Jenny ja Antti Wihurin rahaston lahjoitus juhlistaa Merenkulkuneuvos Antti Wihurin syntymän 135-vuotismerkkipäivää 9.10. Kokonaisuudessaan 450 000 euron tuki ajoittuu kolmelle vuodelle.

Lisätietoa: 

Kaarlo Hilden
dekaani, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia – kaarlo.hilden(at)uniarts.fi, puh. 040 7104312

Eveliina Olsson
viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Taideyliopisto – eveliina.olsson(at)uniarts.fi, puh. 050 598 6492