Photo: Jari Penttinen

Ville Ojanen Trio konsertoi Seinäjoella

Seinäjoen kansanmusiikkikevät jatkuu folkkikonkareiden konsertilla.

Suomen Kansanmusiikkiliiton kevätkiertueella oleva Ville Ojanen Trio tuo Seinäjoelle keväisen tuulahduksen modernin kansanmusiikkinsa myötä. Ville Ojanen Trio on kolmen taidokkaan muusikon kokoonpano, joka soittaa pääasiassa Ville Ojasen sävellyksiä. Ohjelmistossa on myös perinteisiä kappaleita ja kokoonpanon taitavien muusikoiden improvisoinnille on jätetty runsaasti tilaa.

Jo 15 vuotta yhdessä soittaneen trion muusikot ovat tuttuja monista suomalaisista jazz-, pop- ja kansanmusiikkiyhtyeistä. Kosketinsoittaja Juha Kujanpää ja basisti Tero Tuovinen ovat olleet mukana myös Ville Ojasen hyviä arvosteluita saaneilla soololevyillä.

Konsertissa vahvaa pohjalaisväriä

Ville Ojanen on toiminut muusikkona ja säveltäjänä modernin kansanmusiikin parissa jo parin vuosikymmenen ajan. Ojanen on julkaissut neljä sololevyä, joista debyyttialbumi Rautavaara oli vuonna 2005 Teosto-palkintoehdokkaana.Ojasen sävellyksiä ja musisointia on kuultu yli sadalla levyllä ja hän on esiintynyt muusikkona yli 20 maassa. Yhtye konsertoi Seinäjoella ikään kuin kotikentällään, sillä yli puolella yhtyeen jäsenistä on eteläpohjalaiset juuret. Juha Kujanpää on kotoisin Nurmosta ja peräseinäjokinen Ojasen suku puolestaan tunnetaan huippumuurareista ja -muusikoista.

Ville Ojanen Trio
16.3. klo 18.00
Still Standing Tapas & Wine, Seinäjoki

Ville Ojanen: viulu, mandoliini ja busuki / Juha Kujanpää: koskettimet / Tero Tuovinen: kontrabasso
Konsertin järjestää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö yhteistyössä Suomen Kansanmusiikkiliiton kanssa.

Tapahtuma Facebookissa
Lisätietoja: www.villeojanen.com
www.soundcloud.com/villeojanen
Lehdistökuva: https://www.dropbox.com/s/ot7ynm9onf7mgr0/vojanen8.jpg?dl=0
(Kuva: Jari Penttinen)

Lisätietoja

Piia Kleemola-Välimäki
p. 040 710 4382
piia.kleemola-valimaki@uniarts.fi