Viides Sibafest valtaa Musiikkitalon tammikuussa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian festivaali Sibafest valtaa Helsingin Musiikkitalon ja lähialueiden kirkot yli 30 tapahtuman voimalla 25.1.–1.2.2014. Tarjolla on runsaasti ohjelmaa Sibelius-Akatemian ydinalueilta klassisesta musiikista nykymusiikkiin, jazzista kansanmusiikkiin ja oopperasta monitaiteellisiin konsertteihin. Vuonna 2006 aloitettu festivaali järjestetään nyt viidettä kertaa. Tänä vuonna taiteellinen johtaja on professori, Sibelius-Akatemian liedmusiikin lehtori Gustav Djupsjöbacka.

Festivaalin avaa Sibis Alumni Big Bandin ja amerikkalaisten jazztähtien, kitaristi John Scofieldin ja kapellimestari Jim McNeelyn konsertti Musiikkitalon konserttisalissa 25. tammikuuta. Scofield ja McNeely myös opettavat vierailunsa aikana Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän opiskelijoita.

Opiskelijat ja opettajat esiintyvät tapahtumaviikon aikana kymmenissä konserteissa, jotka avaavat Sibelius-Akatemian monipuolista toimintaa ja musiikkitarjontaa muun muassa lastenpäivän, improvisaatiokuoron ja kaksingambailun muodossa. Monitaiteellisissa esityksissä ovat mukana myös Taideyliopiston kaksi muuta akatemiaa Kuvataideakatemia ja Teatterikorkeakoulu.

- Sibafestin kantava teema on ihmisen elämänkaaren toistuvat ilmiöt: vuodenaikojen vaihtelut, jälleennäkemiset ja kertosäkeet. Teemakonserttien lisäksi Musiikkitalossa kuullaan avoimia luentoja valosta ja muistista sekä haastattelutuokioita, joissa mielenkiintoisia elämänvalintoja tehneet ihmiset, kuten presidenttipari Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi, Helsingin kulttuurijohtaja Stuba Nikula sekä ääni- ja kehoasiantuntija Pia Skibdahl, kertovat elämänsä käännekohdista, Gustav Djupsjöbacka kertoo.

Presidentti Halonen ja valtioneuvos Arajärvi ovat esillä Sibafestissä myös ohjelmasuunnittelijoina. Yksi viikon erikoisimmista konserteista, Carte Blanche (29.1.), rakennetaan heidän musiikkitoiveidensa pohjalta. Ohjelma paljastuu vasta paikan päällä.

Päätöskonsertissa 1. helmikuuta kuullaan Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteria Mikko Franckin johdolla. Ohjelmassa on kevätaiheista ohjelmaa Claude Debussyltä, Jean Sibeliukselta ja Igor Stravinskylta, jonka tuotannosta esitetään legendaarinen Kevätuhri.

Sibafestin ohjelma on myynnissä Lippupisteen myyntipisteissä keskiviikkona 13. marraskuuta.
Koko ohjelma: www.sibafest.fi

Lisätietoja

Gustav Djupsjöbacka
Taiteellinen johtaja, Sibafest

Hans Tinell
Tuottaja, Sibafest
p. 040 710 4318

Haastattelupyynnöt, kuvat, median akkreditoinnit

Johanna Laitinen
Markkinointisuunnittelija, Sibafest
p. 040 710 4214