Väitös: Docudancing Griefscapes

Master of Arts Per Roar luo väitöstutkimuksessaan dokumentaarisen menetelmän koreografian rakentamiseen. Työn koreografisessa osuudessa hän tarkastelee kolmea erilaista suremisen tilannetta: yksityisen henkilön surua, kuolevaisuuden ajatusta ja kollektiivista surua. Väitöstutkimuksessaan hän lähestyy aihettaan etnografisesta näkökulmasta, joka tutkimuksen edetessä myös muokkaa hänen ajatuksiaan koreografiasta ja sen mahdollisuuksista käsitellä aihetta.

Väitöstutkimus Docudancing Griefscapes − Choreographic strategies for embodying traumatic contexts in the trilogy Life & Death tarkastetaan julkisesti perjantaina 6.11. klo 12 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (Auditorio 1, Haapaniemenkatu 6, Helsinki). Vastaväittäjinä ovat PhD, koreografi Michael Kliën ja PhD, koreografi, tutkija Åsa Unander-Scharin (Luleå University of Technology). Kustoksena toimii taiteellisen tutkimuksen professori Annette Arlander. Tilaisuus on englanninkielinen.

Väitöstutkimuksen kirjallinen osa on julkaistu Acta Scenica -sarjassa, ja sitä myy Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kirjasto. Julkaisu on nähtävänä 10 päivää ennen väitöstilaisuutta Teatterikorkeakoulun kirjastossa.
 

Additional information/ Lisätietoa:
Per Roar, perroar@me.com
Annika Fredriksson, annika.fredriksson@uniarts.fi