Tutkimusjulkaisu Trion vuoden 2018 toinen numero nyt luettavissa verkossa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulun tutkimusjulkaisu Trion vuoden 2018 toinen numero on nyt luettavissa selailtavana verkkoversiona tai pdf-tiedostona.

Marianne Gustafsson Burgmann tarkastelee artikkelissaan sitä, millä tavoin saksalaiset 1700-luvun lopun ja 1800-luvun esteettiset, filosofiset ja uskonnolliset aatevirtaukset vaikuttivat liturgisen ja taidemusiikinkin estetiikkaan ja sitä kautta musiikin esittämiseen. Vesa Kurkela perehtyy artikkelissaan suomensaksalaisen muusikon Josef Binnemannin toimintaan Helsingissä 1890-luvun alusta lähtien ja hänen uraansa sitramusiikin pioneerina Suomessa. Markus Mantere, Olli Heikkinen ja Saijaleena Rantanen tutkivat artikkeleissaan Vaasan, Porin ja Tampereen orkesteritoiminnan historiaa. Triosta löydät myös Satu Paavolan ja Herman Wallénin taiteellisten tohtorintutkintojen tarkastustilaisuuksien lektiot.

Trio-lehti on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston DocMus-tohtorikoulun kahdesti vuodessa ilmestyvä julkaisu. Se on klassisen musiikin esittämiseen ja pedagogiikkaan, esityskäytäntöjen, niiden estetiikan ja historian sekä nykyhetken haasteiden tutkimukseen keskittyvä julkaisu, jossa on sijaa myös klassisen musiikin historiaan, filosofiaan ja teosanalyysiin keskittyville kirjoituksille.  Lisää tutkimusjulkaisu Triosta