Tuija Hakkila Sibelius-Akatemian vakinaiseksi pianomusiikin professoriksi

Pianotaiteilija Tuija Hakkila on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian pianomusiikin professoriksi 1. elokuuta 2019 alkaen toistaiseksi. Hakkila on hoitanut professorin tehtävää määräaikaisesti elokuusta 2014 alkaen ja nyt Taideyliopisto on päättänyt vakinaistaa työsuhteen.

Professori vastaa Sibelius-Akatemian pianistien koulutuksen suunnittelusta, toteuttamisesta ja kehittämisestä yhteistyössä toisen professorin, muiden opettajien ja ainejohtajan kanssa. Hän vastaa myös kansainvälisten ja kotimaisten yhteistyöverkostojen luomisesta ja ylläpitämisestä ja kehittää osaltaan kansainvälisten opiskelijoiden rekrytointia. Professorin opetuksen pääpaino on perusopetuksessa, mutta myös nuorisokoulutus ja tohtorikoulutus kuuluvat professorin työnkuvaan.

Tuija Hakkila on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi 2005 ja työskennellyt Sibelius-Akatemian pianonsoiton lehtorina vuodesta 1987. Hakkila on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja lied-pianistina eri puolilla maailmaa. Sibelius-Akatemiassa Hakkila on kehittänyt koulutusta poikkeuksellisen aloitteellisesti. Hän on käynnistänyt muun muassa Sibelius-Akatemian nykymusiikin projekti NYKY Ensemblen toimintaa sekä luonut ja vahvistanut fortepianokulttuuria yliopistossa ja sen koulutuksessa. 
 
Lisätiedot:
Markus Utrio, klassisen musiikin osaston dekaani
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia