Photo: Mikko-Henrik Huotari
Petra Poutasen konsertti Kaikkein Pyhin aloittaa Touko-Taiga -festivaalin 8.5.2017.

Touko-Taiga ja Mini-Taiga kurkistavat Sibelius-Akatemian kansanmusiikkikirjoon

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaaminen esittäytyy 8.–31.5.2017 Helsingin Musiikkitalossa sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiloissa järjestettävillä Touko-Taiga- ja Mini-Taiga-festivaaleilla.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä järjestää toukokuun aikana yhteensä 29 konserttia, joissa kuullaan tulevien ammattilaisten osaamista koko kansanmusiikin kentän laajuudelta aina latinalaisamerikkalaisista rytmeistä kanteleen soiton perinteisiin ja upouuteen partyfolkmetalliin.

Touko-Taigassa 8.–31.5. lavalle nousevat kansanmusiikin aineryhmän maisteriopiskelijat, ja Mini-Taigassa 22.–24.5. vuoronsa saavat kandidaatin tutkintoaan suorittavat nuoret kansanmuusikot. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin runoista ja perinteestä, esiintyjien henkilökohtaisista kokemuksista, suurista tunteista, henkisyydestä kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksistakin.

Vuosittain järjestettävät Touko-Taiga- ja Mini-Taiga-festivaalit antavat mahdollisuuden kurkistaa kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttia musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Sirpa Lahti,
sirpa.lahti(at)uniarts.fi

Touko-Taigan tapahtumat löydät täältä
Mini-Taigan tapahtumat löydät täältä