Titta Aaltosen teos Project Roomissa.

Titta Aaltosen ja Tuomas Linnan teoksia Project Roomissa helmikuussa

Project Roomissa nähdään helmikuussa kahden Kuvataideakatemian maisteriopiskelijan näyttelyt. Titta Aaltosen Tuhkimo-aiheisia kanavatöitä on esillä Good Afternoon, Ladies -näyttelyssä, ja Tuomas Linna tuo esille lastensuojeluun keskittyvän Huoli-valokuvaprojektinsa.

Titta Aaltonen (s. 1976) käyttää työskentelyssään monipuolisia välineitä valokuvasta ja videosta installaatioihin ja tekstipohjaisiin töihin. Good Afternoon, Ladies -näyttelyssä on esillä Tuhkimo-aiheisia kanavatöitä, jotka Aaltonen on hankkinut ympäri Suomea kirpputoreilta sekä internetin myyntipalstoilta. Näyttelyssä on myös kirjontatöitä, jotka hän on tehnyt itse, ja niiden tekeminen jatkuu näyttelyssä.

Aaltosen teoksilla on usein käsitteellinen lähtökohta ja prosessilla on tärkeä merkitys hänen työskentelyssään. Kirjomisen hän aloitti ollessaan puolisona Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa.

– Kirjontatöiden tekoprosessi on herättänyt kysymyksiä työn sukupuolittuneesta arvostuksesta ja arvosta ja siitä mikä on kulttuurillisesti arvokasta ja mikä väheksyttyä, Aaltonen kertoo.

Tuomas Linna, Huoli, 9-vuotias poika, Varsinais-Suomi.

Tuomas Linnan (s. 1985) suomalaista lastensuojelua käsittelevä Huoli-teos on ensimmäistä kertaa laajuudessaan esillä Helsingissä. Linna on kuvannut laitoshoitoon sijoitetuilta lapsilta haltuun otettuja esineitä sekä lasten tekemiä piirroksia ja kirjoituksia. Lisäksi Linna on tallentanut laitoshoidon läpikäyneiden nuorten tarinoita.

Huoli on toteutettu yhteistyössä suomalaisten lastesuojelulaitosten kanssa, ja sitä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Patricia Seppälän säätiö, Oskar Öflunds Stiftelse sekä Lapsiasiavaltuutettu.

Näyttelyt ovat avoinna 2.2.–18.2.2018 (ti-su 11–18), Project Room, Lönnrotinkatu 35.