Photo: Antti Vuorenmaa

Teija Niku kvartetti konsertoi Seinäjoella 31. lokakuuta

Kansanmusiikki ja jazzvaikutteet kohtaavat.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön konserttisyksy jatkuu harmonikkavetoisen kansanmusiikin parissa. Hotelli-ravintola Alman lavalle saapuu musiikin maisteri Teija Nikun kvartetti, joka on Nikun toisen soololevyn, Memento, ympärille rakennettu kokoonpano. Kvartetin muusikot, nurmolaislähtöinen kosketinsoittaja Juha Kujanpää, saksofonisti Joakim Berghäll ja kontrabasisti Tero Tuovinen tunnetaan monipuolisesta osaamisestaan niin jazzin, kansanmusiikin kuin teatterimusiikinkin saralla. Teija Niku operoi pääasiassa kansanmusiikkikentällä, ja hän on tehnyt viime vuodet kansainvälistä uraa erityisesti Yhdysvalloissa ja Saksassa. Teija Niku Kvartetin musiikissa kansanmusiikki kohtaa jazzvaikutteet raikkaalla tavalla.

Konsertissa kuultavien Memento-levyn kappaleiden keskiössä ovat Nikun harmonikka ja laulu. Sävellyksissään Niku ei ole halunnut rajoittua kansanmusiikille tyypillisiin tanssilajeihin, vaan antaa entistä enemmän tilaa luovuudelle, liian tiukkoja genrerajoja ja lokeroimista vältellen. Nikun sävellysten lisäksi levyllä on aivan uusi versio Tapio Rautavaaran klassikosta Juokse sinä humma sekä Yksi ruusu on kasvanut laaksossa -kansanlaulu, tällä kertaa makedonialaiseen Eleno Kerko -sävelmään sovitettuna.

Konserteissa Teija Niku Kvartetti välittää levyn mystissävytteistä harmoniaa livenä alkuperäisiä sovituksia kunnioittaen, jättäen kuitenkin tilaa jokaisen soittajan persoonalliselle tulkinnalle sekä improvisaatiolle.

Teija Niku Kvartetti
Ke 31.10.2018
Hotelli-ravintola Alma, Ruukintie 4, Seinäjoki
Liput: 10/7 €, vain ovelta

Teija Niku, harmonikka, laulu
Joakim Berghäll, saksofoni, kitara
Juha Kujanpää, piano
Tero Tuovinen, basso

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Teija Niku
p. 040 538 6303

www.teijaniku.com
Promokuvat