Photo: Uniarts Helsinki / Veikko Kähkönen

Taideyliopistoon valittiin 284 uutta opiskelijaa

Taideyliopiston uudet opiskelijat on valittu. Uusia perustutkinto-opiskelijoita valittiin 284, joista 25 Kuvataideakatemiaan, 191 Sibelius-Akatemiaan ja 68 Teatterikorkeakouluun. 95,6 % valituista oli asettanut Taideyliopiston ensisijaiseksi hakutoiveekseen.

Perustutkintokoulutuksen hakukohteisiin tuli yhteensä 4205 hakemusta (hakijoita oli yhteensä 3725). Hakemuksista 666 oli Kuvataideakatemiaan, 1451 Sibelius-Akatemiaan ja 2088 Teatterikorkeakouluun. Taideyliopisto kuuluukin Suomen halutuimpiin opiskelupaikkoihin, sillä noin 7,62 % hakeneista tuli valituksi. Suosituimmat koulutusohjelmat olivat näyttelijäntaide, kuvataide ja musiikkikasvatus.

Taideyliopistoon valittiin ensimmäistä kertaa opiskelijoita kirjoittamisen maisteriohjelmaan, joka käynnistyy elokuussa. Maisteriohjelmaan valittiin kuusi opiskelijaa 152 hakijan joukosta.

Kirjoittamisen maisteriohjelma toteutuu Otava-konsernin ja Otavan Kirjasäätiön tuella, jotka ovat myöntäneet Taideyliopistolle tähän tarkoitukseen yhteensä miljoona euroa. Ohjelma vahvistaa kirjoittamisen ja kirjallisuuden asemaa itsenäisenä taiteenlajina ja tarjoaa, monitaiteellisen polun ammattikirjailijaksi kasvamiseen. Kirjoittamisen professoreina toimivat runoilija ja kirjoittaja Mikael Brygger, kirjailija ja Finlandia-voittaja Riikka Pelo, vapaa kirjailija ja tutkija Antti Salminen sekä kirjailija ja Finlandia-voittaja Jussi Valtonen.

Hakeneiden ja valittujen opiskelijoiden määrä vaihtelee eri vuosina, koska kaikkiin koulutusohjelmiin ei oteta vuosittain uusia opiskelijoita.

Tiedot uusista perustutkinto-opiskelijoista sekä hakijatilastot löytyvät osoitteesta: uniarts.fi/hae-opiskelijaksi

Verkkosivujen listalla lukevat vain niiden valituiksi tulleiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkistamiseen.

Lisätietoa valinnoista:
Hakijapalvelut, hakijapalvelut@uniarts.fi

 

Asiasanat