Taideyliopiston uusi Feel Helsinki -festivaali kokosi Musiikkitaloon ennätysyleisön

Taide, yhteiskunnalliset keskustelut, ruoka ja viini kiinnosti yli 5500 kävijää 

Taideyliopiston uusi kaupunkitapahtuma Feel Helsinki tarjosi lauantaina 8.6. Musiikkitalossa yli 60 yksittäistä taideohjelmaa tai keskustelua sekä kattavan pop-up-ravintoloiden ja viinibaarien kattauksen. Taide- ja keskusteluohjelmasta vastasivat Taideyliopiston opiskelijat, alumnit ja opettajat, ruoka- ja viinitarjonnan organisoi tapahtuman pääyhteistyökumppani Viinilehti. Tapahtuma ylitti kirkkaasti kävijätavoitteensa ja houkutti Musiikkitaloon yli 5500 kävijää. Iiro Rantalan tähdittämä pääkonsertti keräsi yli 1000 katsojaa. 

”Feel Helsinki oli yli 60 yksittäisellä ohjelmanumerolla suurin Musiikkitalossa järjestetty tapahtuma sitten sen avajaisten. Festivaaliin runsas monialainen taideohjelma yhdistettynä pop-up-ravintoloihin ja -viinibaareihin olivat meille uusi kokemus. Kaikki tämä sopi Musiikkitaloon luontevasti, mikä rohkaisee uusiin avauksiin myös tulevaisuudessa”, sanoo Musiikkitalon toimitusjohtaja Pekka Kauranen.

Koko perheen tapahtumassa lapset ja vanhemmat pääsivät muun muassa musiikkikasvatuksen opiskelijoiden ilmaiskonserttiin sekä kokivat mielikuvitusmatkan Töölönlahden ympäri tanssityöpajoissa. 

Tapahtuman teemana oli vastuullisuus, mikä näkyi esimerkiksi useissa ilmastoaiheissa teoksissa sekä keskusteluohjelmassa. Herkkiä hetkiä by Sanoma -keskusteluissa pureuduttiin eri näkökulmista vastuullisuuteen ja sen elinehtoon herkkyyteen. Esimerkiksi ulkoministeri Pekka Haaviston ja professori Eeva Anttilan, näyttelijä Seela Sellan ja kapellimestari Dalia Stasevskan sekä ilmastotutkija, akateemikko Markku Kulmalan ja kuvataiteilija Josefina Nelimarkan keskustelut kiinnostivat laajaa yleisöä. 

Myös ruoka- ja viiniohjelma oli suosittua. Osa viinitastingeista myytiin loppuun jo edeltävällä viikolla. 

"Ehdottomia suosikkeja olivat Simon Woolfin Oranssiviini-tasting ja Nea & Juha Berglundin Sukupolvien taistelu.”, kertoo Event Manager Lulu Myllyniemi Viinilehdestä. 

Feel Helsinki on hiilikompensoitu tapahtuma. Päästöt kompensoidaan kokonaisuudessaan Compensate-järjestölle, joka välittää maksun kokonaisuudessaan metsittämiseen ja metsien suojeluun.

Feel Helsinki -festivaalin tavoitteena oli myös kerätä varoja Taideyliopistolle opiskelijoiden tukemiseen. Tapahtuman maksullisen ohjelman sekä ruoka- ja viinimyynnin tuotot ohjataan yliopistolle. 

Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki iloitsee siitä, että kaupunkilaiset ottivat tapahtuman omakseen. 

”Taideyliopisto on tärkeä osa Helsinkiä, ja halusimme toivottaa kaupunkilaiset tervetulleiksi tutustumaan monipuoliseen toimintaamme. Haluamme tuoda taiteen ja sen monet näkökulmat lähemmäs kaupunkilaisten arkea ja madaltaa kynnystä osallistua tapahtumiimme.”

 

Asiasanat