Taideyliopiston tapahtumasyksy: alumnit kertovat tärppinsä

Mitä aiot katsoa Taideyliopiston tapahtumatarjonnasta syksyllä? Kysyimme alumneilta.

Aija Puurtinen
Musiikin tohtori, Sibelius-Akatemian alumni ja lehtori

"Seuraavat konsertit ovat tärppilistallani:

1. HIBLA! Musiikkia mikrotonaalisille  soittimille 1.10. klo 19. Olen nykymusiikin suuri fani. Tämä konsertti varmasti lumoaa kuulijan. MikroEnsemble koostuu taitavista soittajista ja konsertissa kuullaan jopa kaksi kantaesitystä.
2. DIG-festivaali 10.–12.10. Suosittelen ehdottomasti Fredrik Kronkvist Afro Cuban Supreme -keikkaa, featuring Jason Marsalis & Eliel Lazo.
3. Anni& on kaikille ihan must keikka 3.11. Sen lisäksi, että Anni& on persoonallinen ja äärimmäisen ilmaisuvoimainen laulaja, hänen rikas sävelkielensä puhuttelee varmasti kaikkia musiikin ystäviä.
4. Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri ja Lotta Wennäkosken uuden sävellyksen kanta-esitys 18. ja 19. marraskuuta."

Ari Tenhula
Tanssitaiteilija, Teatteri-korkeakoulun alumni ja tanssitaiteen professori

"Koreografian maisteriohjelman ja tanssin koulutusohjelman iso yhteistyö on TAKO, jossa Teatterikorkeakoulun tanssi-, koreografia-, valosuunnittelija- ja äänisuunnittelijaopiskelijat tekevät yhteistyötä Aalto Artsin lavastus- ja pukusuunnittelijaopiskelijoiden kanssa. Tulossa on omalakisia, herkkiä ja yllättäviäkin esitystapahtumia. 

Tanssijantaiteen maisteriohjelmassa aloitetaan lopputyöhön valmistautuminen syksyllä. Koreografiksi tulee keväällä New Yorkin debyyttinsä tehnyt, Euroopassa isosti läpi murtanut Elina Pirinen. Elina luo kiinnostavia esityskonsepteja, on hieno tanssijantyön ohjaaja ja haluaa työskennellä lähellä opiskelijoiden kokemusmaailmaa."

Karoliina Hellberg
Kuvataiteilija, Kuvataideakatemian alumni

Suosittelisin tietysti käymään Taideyliopiston tilaisuuksissa niin paljon kuin kukin jaksaa ja ennättää! Oma ideaalini olisi käydä tilaisuuksissa monipuolisesti, ja katsomassa myös itselle arvoituksellisempia taidemuotoja kuten teatteria tai vaikka klassisia konsertteja.

Kuvataideakatemiassa opiskelleena tärkeää oli ja on seurata akatemian gallerioiden näyttelyitä. Syksyn ohjelmasta kiinnostukseni herättää Raimo Saarisen ja Iida Valkosen sekä Inka Kynkääniemen ja Iiris Kaarlehdon näyttelyt Project Roomissa.

Ihanaa on myös vain mennä näyttelyyn, konserttiin tai tanssiesitykseen tietämättä siitä paljoa etukäteen. Se ei ole koskaan hukkaan heitettyä aikaa!

Juttu on julkaistu Taideyliopiston tapahtumaliitteessä, jota jaettiin Helsingin Sanomien välissä 10.8.2016.