Taideyliopiston tapahtumakevät: alumnit kertovat tärppinsä

Mitä aiot katsoa Taideyliopiston tapahtumatarjonnasta keväällä? Taideyliopisto kysyi alumneiltaan.

Jukka Viikilä
Kirjailija, dramaturgi, Teatterikorkeakoulun alumni

György Ligeti Symposium Helsinki 2017 (10.-11.2.2017)
Poikaiässä innostuin Ligetistä ja yritimme free-jazz-bändimme kanssa toteuttaa Ligeti-vaikutteista polyrytmiikkaa.

Sibis Jazz Faculty: Monk 100 years! (5.6.2017)
Thelonius Monk on varhaisia esimerkkejä siitä jazzin traditiosta tai rinnakkaistodellisuudesta, jossa soitetaan suoraan sydämestä. Suomalaisen jazzin taso on korkea, joten mielenkiinnolla kuulen, minkälaisia näkökulmia tämä konsertti tarjoaa Monkiin.

Teatterikorkeakoulun esitykset
Teatterikorkean esitykset ovat suomalaisen teatterin aluskasvillisuutta. Meno on parhaimmillaan villiä ja tuoretta, eikä ammattilaisuuden (pääosin kuvitteelliset) ehdot ole päässeet vielä kitkemään herkimpiä tai kavahduttavimpia ideoita.”
 

Tiina Pyykkinen
Kuvataiteilija, vuoden nuori taiteilija 2017, Kuvataideakatemian alumni

”Taideyliopiston kevään tarjonnasta löytyy laaja valikoima tapahtumia, jotka ovat todella mielenkiintoisia ja joihin suosittelen tutustumaan. Kuvataideakatemian alumnina mielenkiintoni kohdistuu erityisesti Kuvataideakatemian Project Roomissa ja Exhibition Laboratoryssa toteutettaviin maisterivaiheessa olevien opiskelijoiden opinnäytenäyttelyihin. Myös kevään Prognostics-luentojen aiheet herättivät uteliaisuuteni.”
 

Reeta Vestman
Muusikko-näyttelijä, Sibelius-Akatemian alumni

”Jos en olisi samana iltana lavalla Kotkan Kaupunginteatterin Puhdistuksessa, menisin ehdottomasti 6.5. juhlistamaan 100-vuotiasta Thelonius Monkia Sibis Jazz Facultyn konserttiin Black Boxiin. Amerikkalainen kontrabasisti Darryl Hall kiinnostaa ja olen aina diggaillut Jussi Kannasteen ja Jorgos Kontrafouriksen soittoa!”
 

Juttu on julkaistu Taideyliopiston tapahtumaliitteessä, jota jaettiin Helsingin Sanomien välissä 18.2.2017.