Taideyliopiston kitaristeille menestystä Tampereen kitarakilpailuissa

Kasperi Leponiemi voitti jaetun 2. palkinnon Suomen kansainvälisessä kitarakilpailussa Tampereella. Kilpailun voitti Flavio Nati (Italia). Leponiemen kanssa toisen palkinnon jakoi meksikolainen Jesus Serrano Huitron. Kolmas palkinto myönnettiin venäläiselle Igor Svezchentceville. Kilpailu järjestettiin Tampere Guitar Festivalin yhteydessä ja yhteistyössä Tampereen Musiikkiakatemian sekä Suomen kitaransoiton opettajat ry:n kanssa. Kilpailu koostui neljästä erästä ja sen finaali käytiin lauantaina 8.6. Pyynikkisalissa Tampereen Musiikkiakatemiassa. 

Kasperi Leponiemi opiskelee kolmatta vuotta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Andrzej Wilkuksen oppilaana. Leponiemi on myös Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen kasvatti, jossa hän opiskeli Janne Malisen johdolla. Leponiemi on osallistunut muun muassa Leo Brouwerin, Ismo Eskelisen ja Lukasz Kuropaczewskin mestarikursseille. Musiikkiopintonsa hän aloitti Valkeakosken musiikkiopistossa Tomi Tolvasen oppilaana. 

Kansainvälisen kitarakilpailun lisäksi menneellä viikolla Tampereella järjestettiin myös Nuorten kitaristien kilpailu. Kilpailun vanhimman sarjan (16–18 vuotiaat) voitti Joonas Jääskeläinen, toisen sijan saavutti Eetu Yrjänä. Molemmat ovat Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoita Janne Malisen luokalla.  

http://www.tgf.fi/news