Taideyliopiston alumnit kertovat tärppinsä kevään tapahtumatarjonnasta

Mitä aiot katsoa Taideyliopiston tapahtumatarjonnasta keväällä? Kysyimme alumneilta.

"Kevään ohjelmaa selatessa tulee tunne, että toi ja toi pitää nähdä ja kokea. On erittäin vaikea nimetä yhtä yksittäistä tapahtumaa. Jazzosaston alumnina nostan kuitenkin esiin saksofonisti Joe Lovanon, joka esiintyy Sibis Alumni Big Bandin kanssa Sibafestin avajaiskonsertissa. Ja samoilta linjoilta mainitsen raikkaan tuulahduksen tarjoavan Buba Wii Aa -yhtyeen.

Suosittelen kuitenkin ottamaan ohjelman käteen ja merkitsemään kaikki esiintyjät, joista on aikaisemmin kuullut tai on kuvauksen perusteella heti kiinnostunut. Sitten rohkean ennakkoluulottomasti valitsemaan jonkun merkitsemättä jääneen. Tämä voisi olla hyvä tapa tutustua uusiin taidemuotoihin ja vaikka uusiin ihmisiin."

Timo Lassy
jazz-artisti
Sibelius-Akatemian alumni

 

"Kuvataideakatemian lukuvuoden kohokohta on ehdottomasti Kuvan Kevät –lopputyönäyttely. Suurelle yleisölle se tarjoaa mahdollisuuden tutustua Taideyliopiston tuoreimpaan kuvataiteeseen.

Ammattitaiteilijalle ja erityisesti Kuvataideakatemian alumnille näyttelyllä on laajempikin merkitys. Toisaalta se muistuttaa omista, hulluista opiskeluvuosista ja toisaalta näyttelyn kautta voi myös peilata omaa taiteellista työskentelyään ja tarkistaa, onko itse vielä kiinni ajassa.

Varsinaisten teosten lisäksi suhtaudun uteliaasti siihen, kuinka opiskelijat lähestyvät näyttelyä. Paistaako siitä yli-ammattimaisuus? Vai onko havaittavissa punk-asennetta? Käytetäänkö näyttelyssä kollektiivisia tai osallistavia menetelmiä?"

Oliver Kochta-Kalleinen
taiteilija
Kuvataideakatemian alumni

 

"Seuraan kummioppilaani, dramaturgiopiskelija Anni Rajamäen töitä ja siksi aionkin mennä katsomaan esityksen nimeltään Sähköfantasia. Esityksen ovat valmistaneet Teakin toisen vuosikurssin opiskelijat ja se tulee ensi-iltaan 11.2. 

Olen viime aikoina innostunut konserteista. Saan kiinnostavia suosituksia kontrabasisti Liina Hämäläiseltä, joka opiskelee Sibelius-Akatemiassa. Keväällä tähtään ainakin Sibafestin päätöskonserttiin 6.2. ja Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin 100-vuotisjuhlakonserttiin 14.5."

Saara Turunen
kirjailija, ohjaaja
Teatterikorkeakoulun alumni

Kuvat:
Timo Lassy: VHS
Oliver Kochta-Kalleinen: Antti Laitinen
Saara Turunen: Carl Bergman

Juttu on julkaistu Taideyliopiston tapahtumaliitteessä, jota jaettiin Helsingin Sanomien välissä 27.1.2016.