Photo: JKMM Architects
Havainnekuva Taideyliopiston uudisrakennuksen arkkitehtuurisuunnitelmasta.

Taideyliopistolle uudisrakennus Sörnäisten rantatielle

Rakennuksen suunnittelee palkittu JKMM Arkkitehdit.

Sörnäisten rantatielle rakennetaan Taideyliopiston uudisrakennus. Niin kutsutulle ”Myllytontille” nouseva rakennus korvaa erityisesti Kuvataideakatemian väliaikaiset tilat Elimäenkadulla, mutta sinne sijoitetaan yliopiston muitakin toimintoja.

Uusi rakennus sijaitsee Teatterikorkeakoulun vieressä ja tuo siten kuvataide- ja teatteriopiskelijat samaan kortteliin.

– Uudisrakennus mahdollistaa Taideyliopiston Kuvataideakatemialle kauan kaivatut asianmukaiset toimitilat. Tavoitteena on samalla luoda Taideyliopistolle Sörnäisiin yhtenäinen kampus, joka mahdollistaa taiteiden välisiä kohtaamisia ja entistä syvempää monialaista yhteistyötä. Meillä on paljon toimintaa, joka on myös yleisölle avointa, joten uskon uuden rakennuksen lisäävän seudun kiinnostavuutta entisestään, iloitsee Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

Taideyliopiston tiivistää toimintansa tulevaisuudessa kahdelle kampukselle: Töölöön ja Sörnäisiin. Sibelius-Akatemian toimipisteet sijaitsevat Töölössä, kun taas Teatterikorkeakoulun ja Kuvataideakatemian toiminta keskittyy Sörnäisiin.

Uudisrakennuksen tilaajana ja valmistumisen jälkeen Taideyliopiston vuokranantajana toimii Eläkevakuutusyhtiö Veritas. Talon rakentaa Lujatalo Oy ja sen suunnittelee JKMM Arkkitehdit Oy. Tavoitteena on, että uudisrakennus valmistuu viimeistään vuonna 2021. Hanke toteutetaan niin, etteivät Taideyliopiston vuokrakulut nouse nykyisestä tasosta.

– Sörnäisten perinteinen teollisuusympäristö tarjosi herkulliset lähtökohdat kiinnostavan arkkitehtuurin ja innovatiivisen oppimisympäristön toteuttamiselle. Taideyliopiston uudisrakennuksesta tulee tärkeä osa parhaillaan voimakkaasti kehittyvää kaupunginosaa, sanoo arkkitehtuurisuunnitelman tehneen JKMM Arkkitehtien osakas Asmo Jaaksi.

JKMM Arkkitehdit Oy on palkittu helsinkiläinen arkkitehtitoimisto, jolla on takanaan yli 40 voittoa arkkitehtuurikilpailuista. Toimisto tunnetaan mm. Suomen Kirnu-paviljongista Shanghain maailmannäyttelyssä, Vallilan OP-keskuksesta, Alma Median talosta Töölönlahdella sekä Turun, Seinäjoen ja Kirkkonummen keskustakirjastoista. Parhaillaan JKMM suunnittelee Lasipalatsin yhteyteen rakennettavaa Amos Rex -museota, joka avautuu yleisölle vuonna 2018.

Rakennuttajan, rakennusyhtiön ja arkkitehtitoimiston muodostama konsortio valittiin kevään 2017 aikana toteutetulla tarjouskilpailulla.

Lisätietoja:

Rehtori Jari Perkiömäki

Median yhteydenotot Taideyliopiston viestinnän kautta:
vastaava viestintäpäällikkö Eveliina Olsson, puh. 050 598 6492, eveliina.olsson@uniarts.fi

Kuvat: JKMM Arkkitehdit