Susanna Aution ja Anita Naukkarisen näyttely Project Roomissa

Susanna Aution ja Anita Naukkarisen yhteisnäyttely Overlapping on osa molempien kuvataiteen maisterin opinnäytetyötä. Näyttely avautuu Project Roomissa perjantaina 13.10.

Susanna Autio (s.1966) kierrättää analogisia elokuvafilmejä. Veitsen, pienen siveltimen ja suurennuslasin avulla syntyneet läpikuultavat kuvat ovat alkujaan peräisin esimerkiksi Risto Räppääjä-elokuvasta ja Nokian vanhasta kännykkämainoksesta. Alkuperästään irrotetusta kuvasta syntyy jotain täysin uutta ja tunnistamatonta, kun naarmutetut ja irrotetut suikaleet asetetaan uuteen järjestykseen. Autiota on kiinnostanut tämän tekniikan sattumanvaraisuus ja se, kuinka esittävä kuva muuttuu abstraktiksi. Kuvasarjojen muodostaman liikkeen tutkiminen on synnyttänyt sarjan veivattavia eläviä kuvia.

Autio on Suomen Taidegraafikot ry:n ja Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsen. Hänen teoksiaan on ollut aikaisemmin esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla. Autio suorittaa kuvataiteen maisterin opintojaan taidegrafiikan opetusalueella.

Anita Naukkarinen (s. 1986) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut Lahden Taideinstituutista vuonna 2015 ja viimeistelee nyt maalauksen maisteriopintojaan Kuvataideakatemiassa.

Naukkarinen liikkuu teoksissaan alueella, jossa kehollisuus, fyysisyys, läsnäolo, visuaalisuus, tahtotila, epäselvyydet, väärinymmärrykset ja uusinnat kohtaavat. Hän lähestyy maalausta henkilökohtaisena, kehollisen muistin suodattamana olemisen alueena. ”Tulkinnan tavoissa painavat ja vertautuvat esteettisen historian painolasti, visuaalisuuden kulttuuri sekä oman kehon ja mielen muistijäljet ja kipupaikat. Näin tulkintaan tulee viitteitä asioista, jotka eivät kuulu koreografiaan,” Naukkarinen pohtii.

Susanna Autio ja Anita Naukkarinen: Overlapping 13. –29.10.2017
Project Room, Lönnrotinkatu 35
Avoinna ti-su 11–18

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 12.10. klo 17-19!

Osallistu näyttelyyn Facebookissa.