Suositusta Opi soittamaan viulua -teoksesta saatavilla uusintapainos

Odotettu uusintapainos venäläisen viulupedagogin Tatjana Pogozevan loppuunmyydystä oppikirjasta Opi soittamaan viulua (Sibelius-Akatemian julkaisuja 7) on nyt saatavilla. Tämä teos on ainutlaatuinen suomenkielinen oppikirja, jossa on havainnollisin kuvin ja selkein pedagogisin ohjein esitetty venäläisen viulupedagogian alkeisopetuksen perusteet. Teoksen julkaisemalla Taideyliopiston Sibelius-Akatemia haluaa omalta osaltaan olla tukemassa varhaispedagogiikan korkean tason ylläpitämistä ja kehittämistä maassamme.

Moskovassa opettajanuransa luonut Tatjana Pogozeva vaikutti Oulun musiikkiopiston vierailevana opettajana vuosina 1967-69. Hän opetti ja luennoi viulupedagogiikasta lisäksi kuuden seuraavan vuoden aikana Suomessa useilla eri musiikkileireillä. Pogozevan pedagogiikkaa maassamme vei eteenpäin erityisesti Pertti Sutinen, yhä Lahden konservatoriolla vaikuttava viulunsoiton lehtori. Pogozevan merkitystä suomalaisen viulunsoiton kehittämisessä voi pitää hyvin merkittävänä. Useat menestyksekkäät viulistit ja viulunsoiton opettajat kuten Päivyt Meller, Erkki Palola, Elina Vähälä ja Terhi Mali ovat saaneet perusopetuksensa tämän venäläisen koulun pohjalta.

Tatjana Pogozevan poika, Moskovan Tchaikovsky-konservatorion professori Igor Bezrodny, toimi viimeiset elinvuotensa Sibelius-Akatemian viulumusiikin professorina ja hänen tyttärensä Anna-Liisa Bezrodny on kansainvälisesti tunnettu huippuviulisti. Kiitämme Bezrodnyn perikuntaa mahdollisuudesta teoksen uusintapainokseen.

 

Julkaisu on myynnissä nuottikauppa Ostinatossa sekä Unigrafiassa.

Lisätietoja: 
Lehtori Päivyt Meller