Sibelius Summer Academy kutsuu seuraamaan maailmanluokan puupuhallinopetusta

Kesäkuussa järjestettävä kansainvälinen Woodwinds-puupuhallinkurssi tuo Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan satakunta nuorta puupuhallinopiskelijaa eri puolilta maailmaa. Viikon mittaisella kurssilla heitä opettavat muusikot maailman huippuorkestereista. Yleisö on tervetullut seuraamaan opetusta Helsingin Musiikkitalon saleihin 1.-7.6.2019. Kesäkuun puupuhallinviikolla opettavat muiden muassa Concertgebouw-orkesterin ja Berliinin filharmonikkojen taiteilijat.

Kesäisellä puupuhallinkurssilla opettavat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian omat opettajat sekä huippumuusikot merkittävistä eurooppalaisista orkestereista. Opettamaan on kutsuttu huilistit Emily Beynon (Royal Concertgebouw Orchestra) ja Sophie Cherrier (Ensemble intercontemporain), oboisti Dominik Wollenweber (Berliinin filharmonikot), klarinetisti Calogero Palermo (Royal Concertgebouw Orchestra), saksofonisti Claude Delangle (Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris) sekä fagotisti Dag Jensen (Norwegian Academy of Music, University of Music and Performing Arts Munich). 

Opetuksen lisäksi puupuhallinviikko tarjoaa hienon kattauksen konsertteja Helsingin Musiikkitalossa ja muissa tiloissa. Tapahtuman taiteellisena johtajana ja vastuuopettajana on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian professori Harri Mäki.

- Concertgebouwn muusikot tuovat oman soittimensa opetuksen lisäksi mukanaan orkesterinsa yhteissoittokulttuurinsa perinteen. Heidän taustansa ovat useissa eri maissa, jopa maanosissa, mutta he ovat kehittäneet poikkeuksellisen hienostuneen ensemblen. Myös tästä oppilaamme voivat oppia paljon. Yhteistyö jatkuu myös kesäakatemian jälkeen koulumme arjessa useamman lukukauden ajan, Mäki iloitsee. 

Sibelius Summer Academy -kesäkoulun konsertti- ja opetusohjelman tiedot löytyvät kootusti Taideyliopiston tapahtumakalenterista.

Sibelius Summer Academy on uusi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen kesäkoulu, jonka kursseilla opettavat tunnustetut taiteilijat ja opettajat niin Sibelius-Akatemiasta kuin maailmalta. Kursseille voivat osallistua sekä akatemian opiskelijat että ulkopuoliset hakijat. Sibelius Summer Academy toteutetaan ensimmäisen kerran kesällä 2019. Kesäkoulun syntymistä ovat tukeneet Jane ja Aatos Erkon säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoja Sibelius Summer Academyn Woodwind-kurssista ja konserteista:
Tuottaja Anna Huuskonen,
Tuottaja Pauli Raitakari,

Lisätietoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Sibelius Summer Academy -kesäkoulusta:
Terhi Luukkonen projektipäällikkö, Sibelius Summer Academy
 

www.sibeliussummeracademy.fi
#sibeliussummeracademy