Sibelius-Akatemian publiikki päätti perinteisesti kevätlukukauden

Kevätlukukausi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa päättyi todistustenjakotilaisuuteen, publiikkiin, perjantaina 14.6.2019. Tilaisuuteen oli kutsuttu kaikki kevään aikana valmistuneet – 87 musiikin kandidaattia, 101 musiikin maisteria ja 5 tohtoria.

Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén kehotti puheessaan valmistuneita käyttämään osaamistaan ja taitojaan viisaasti.

- Ette ehkä tiedostakaan, kuinka vaikutusvaltaisia musiikin ammattilaisina olette. Teillä on erityinen kyky toimia yhteistyössä muiden kanssa: kyky kuunnella, kyky toimia herkässä ja arvostavassa vuorovaikutuksessa luodessanne musiikkia - kyky pysäyttää. Teillä on supervoimia, jotka teidän pitää tiedostaa ja joita teidän tulee käyttää viisaasti.

Alumnipuheenvuoron piti tällä kertaa Siuntion kunnan sivistystoimenjohtaja Jukka Pietinen, joka valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen osastolta vuonna 1998. Hän muisteli eri opettajiltaan saamiaan oppeja, joita on voinut hyödyntää monenlaisissa tehtävissä uransa varrella.

- Mitä kauemmin valmistumisestani on kulunut, sitä hienommalta tuntuu olla musiikin maisteri. Oppimisen kannalta on eriyisen tärkeää, että sitä tuetaan systemaattisesti ja suunnitelmallisesti ja samalla annetaan mahdollisuus luovuuteen ja omien ratkaisujen löytämiseen. On tärkeää kuunnella oppilasta - hän ansaitsee parasta mahdollista, summasi Pietinen opiskeluaikojensa antia.

Katso Pietisen alumnipuheenvuoro Youtubessa

 

Lisäksi kuultiin valmistuvien opiskelijoiden musiikkia. Katri Tikka esitti lumoavan harppusovituksen Bedřich Smetanan orkesteriteoksesta Vltava (Moldau). Lisäksi hän ja harpisti Natalia Castrillón sekä musiikkiteknologi, tohtori Alejandro Olarte (syntetisaattori) tulkitsivat teoksen ”PUNOS” kahdelle harpulle ja elektroniikalle.  

Publiikissa yhteislauluna lauletun Oskar Merikannon säveltämän ja Alpo Noposen sanoittaman Laulajain marssin sanoin toivotamme lämpimästi onnea kaikille valmistuneille:
 

On voima, mi mielet nuorentaa
Elon soihtuna on joka aika
Ilo päiviä ihmisen kirkastaa
Luo huoliin hohdetta rauhaisaa
Se on laulun tenhoisa taika!

 

- Onnea matkaan, trevlig resa, have a good journey and please come back soon!, toivotti dekaani Hildén.

Asiasanat