Sibelius-Akatemian muusikot m/s Finlandialla Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi

100-vuotislahjana Suomelle Eckerö Line tarjoaa vuonna 2017 laivansa säännöllisesti Sibelius-Akatemian opiskelijoiden esiintymisareenaksi. Laivayhtiö haluaa tukea laadukkaan kotimaisen musiikin perinteen jatkumista myös tulevaisuutta ajatellen.

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistetaan m/s Finlandialla vuonna 2017 uudella tavalla. Eckerö Line tarjoaa laivan lavan kahtena päivänä kuukaudessa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorten muusikoiden esiintymispaikaksi. Esitysten tyyli ja toteutus ovat vapaat.

– Haluamme antaa laivamme estradiksi tulevaisuuden muusikoille ja musiikintekijöille. Uskomme, että näiden lahjakkaiden nuorten kautta saamme laivamusiikkiin uudenlaista uskallusta ja tunnelmointia, joka tarttuu hyvässä hengessä laivakansan lanteisiin, kertoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

Lahja Suomen musiikin opiskelijoille sekä ystäville

Eckerö Linen ja Sibelius-Akatemian yhteistyö tuo lahjakkaat nuoret laivalle esiintymään ja ilahduttamaan matkustajia samalla kun he saavat arvokasta työkokemusta.

– Tällä lahjalla haluamme edistää suomalaisten muusikoiden työllisyyttä ja omalta osaltamme edesauttaa sitä, että meillä on jatkossakin lahjakkaita muusikoita, Keronen korostaa. – Samalla toivomme löytävämme uusia kohderyhmiä, niin nuorille artisteille yleisöksi kuin meillekin matkustajiksi.

– Sibelius-Akatemian opiskelijoille Eckerö Linen panostus tuo erinomaisen lisän esiintymismahdollisuuksiin ja vuorovaikutukseen erilaisten yleisöjen kanssa. Monenlaiset esiintymistilanteet ovat taiteilijaksi kasvun edellytys. Eckerö Line osoittaa näkemyksellisyyttä luottaessaan nuoriin tuleviin huippuihin ja ennakkoluulottomuutta tarjotessaan asiakkailleen kattauksen eri musiikkityylejä, sanoo Sibelius-Akatemian varadekaani Olli-Pekka Martikainen.

Panostuksen arvo on Kerosen arvion mukaan jopa 100 000 euroa, sisältäen nuorten artistien palkkiot sekä muut kulut. Musiikkiohjelman tuottaa Primo, Sibelius-Akatemian ohjelmapalvelu.

Eckerö Line on merkittävä suomalaisen musiikin tukija ja mahdollistaja. M/s Finlandialla esiintyy päivittäin kotimaisia muusikoita ja vuodessa artistityöpäiviä kertyy 2400. Teoston tilastojen mukaan m/s Finlandia on vuosina 2014 ja 2015 ollut Suomen aktiivisin keikkapaikka – viime vuonna laivalla olikin keikkoja enemmän kuin Musiikkitalolla ja Tavastialla yhteensä.

– 22-vuotisen historian aikana m/s Finlandia on isännöinyt jo yli 40 000 artistityöpäivää, ynnäilee Keronen.

 

Lisätietoja:
Tuottaja Anne Toppila
Sibelius-Akatemian ohjelmapalvelu Primo
anne.toppila@uniarts.fi
P
uh. +358 (0)50 526 1970

Asiasanat