Photo: Eija Kauppinen (vas.) ja Riikka Talvitie (oik.) toimivat mentoreina, sävellyksenopiskelija Aino Tenkanen (kesk). on mentorointiohjelman aktori.

Sibelius-Akatemian mentorointiohjelmassa taiteidenvälisyys lisääntyy

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian alumnimentorointiohjelma käynnistyi syyskuussa jo kuudetta kertaa. Ohjelmassa opiskelijat saavat keskustelutuekseen jo kentällä toimivan, Sibelius-Akatemiasta valmistuneen ammattilaisen. Kuluvana lukuvuonna mentoreina ovat mukana ovat muun muassa säveltäjä Kaija Saariaho, Kuvataideakatemian professori Tarja Pitkänen-Walter sekä oopperalaulajat Tiina-Maija Koskela ja Anu Komsi.

Opiskelijat ovat tällä kertaa saaneet valita itselleen mieluisan mentorin, jonka ajattelu ja ura heitä erityisesti kiinnosti.

- Näin olemme voineet tukea sitä, että he ovat löytäneet juuri omaan taustaansa ja tavoitteisiinsa sopivimman kumppanin työkentältä. Aktoreiden urahaaveet monimuotoistuvat yhteiskunnan muuttumisen myötä ja yhä useampaa opiskelijaa kiinnostaa ajatusten vaihtaminen myös muiden kuin muusikoiden kanssa, toteaa mentorointiohjelman päällikkö Tiina Tuomikoski.

- Työelämässä tarvitaan paljon muutakin kuin se, mitä opetussuunnitelmaan on kirjattu. Siinä suhteessa mentorointiohjelma laajentaa myös ymmärrystämme oppimisesta. Oppiminen on jatkuvaa ja elinikäistä, ja sitä myös mentorointiohjelmassa ollaan rakentamassa. Niinpä onnittelen teitä: olette nyt lähdössä matkalle, jonka lopputuloksesta ei ole tarkkaa tietoa. Tämä on oiva mahdollisuus kokea, mihin kaikkeen toisen ihminen avoin kohtaaminen voi parhaimmillaan viedä, kannusti klassisen musiikin osaston varadekaani Markus Utrio.

Oopperalaulaja Tiina-Maija Koskela on lähtenyt toimimaan mentorina jo toista kertaa. Hänet sai tulemaan mukaan ohjelmaan halu olla tukena ja apuna. 

- Toisen kasvua on mielenkiintoista seurata, ja samalla molemmat voivat laajentaa osaamistaan. Kukaan ei voi osata kaikkea mutta yhdessä voi oppia ja selvittää. Valmistautukaa, kyselkää ja innostukaa; avoimuus kantaa luottamukseen ja voi johtaa jopa ystävyyteen. Yhdessä voi maalailla hattarapilviä ja jakaa niin vaikeitakin kysymyksiä kuin myös käytännön asioita. Toivon, että mentori uskaltaa kuunnella ja aktorit uskaltaisivat kysellä. Hyvää seikkailua meille kaikille!

Lisää alumnitoiminnasta

Uratarinoita Kuulolla-blogissa