SibaRecords julkaisee White Sparrow –duon debyyttialbumin

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oma levymerkki SibaRecords julkaisee White Sparrow -duon debyyttilevyn Mr. Dowland’s Midnight (SRCD-1021) 6. lokakuuta 2017.

Mister Dowland’s Midnight vie kuulijan aikamatkalle läpi yön pimeyden ja melankolian John Dowlandin (15631626) ja hänen aikalaistensa musiikin saattamana. Levy sisältää Dowlandin teosten lisäksi muun muassa Robert Jonesin (n. 15771617), Thomas Camionin (1567–1620) sekä Philip Rosseterin (1568–1623) sävellyksiä. 

Vuonna 2011 perustetun White Sparrow -duon muodostavat kanadalainen mezzosopraano Debi Wong ja norjalainen luutunsoittaja Solmund Nystabakk. Molemmat ovat opiskelleet Sibelius-Akatemiassa, jossa heidän yhteistyönsäkin alkoi. Wong valmistelee myös parhaillaan tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa. White Sparrow –duo esittää historiallista musiikkia innovatiivisella tavalla, joka esittelee luutun ja laulun ainutlaatuista yhdistelmää keskiajalta varhaiseen barokkiin. Kansainvälisesti palkittu duo tunnetaan luovista konserttiohjelmistaan ja intensiivisestä yhteismusisoinnistaan.

- Vaikka levy sisältää muinaista musiikkia menneiltä ajoilta, ohjelmiston ytimessä ovat ikiaikaiset tunteet joihin kuka vain voi samaistua: ensirakkauden menetyksen melankolia, ensisuudelman nostalgia ja haikea haaveilu, jonka vain keskiyön taivas voi sisällämme herättää, kuvailee Wong.

Levynjulkaisukonsertit järjestetään sekä Norjassa että Suomessa:

Ke 4.10. klo 19.00 Prelaten Kro & Scene, Tromsø, Norja. Vapaa pääsy.
La 7.10. klo 17.00 Arkadia Bookshop, Nervanderinkatu 11, Helsinki. Vapaaehtoinen pääsymaksu 5€.

SibaRecords on Sibelius-Akatemian oma levymerkki, jonka toiminta alkoi vuonna 2009. Sen tavoitteena on tuottaa korkeatasoisia levyjä, auttaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian muusikkoja laajentamaan taiteellista toimintaansa ja levittää Sibelius-Akatemiassa syntynyttä musiikkia tallennemuodossa. SibaRecordsin maailmanlaajuisena jakelijana toimii Naxos. White Sparrow: Mr. Dowland's Midnight on nyt kuunneltavissa myös Spotify-verkkopalvelussa. 

Lisätietoja & arvostelukappaleet:
Tuottaja Joni Käenmäki
p. 040 710 4384,

www.uniarts.fi/sibarecords

https://whitesparrowmusic.com