Photo: Elina Julin
Flamencolaulaja Anette Åkerlund osallistuu Sibafest-paneelikeskusteluun 3. helmikuuta.

Sibafestin paneelikeskusteluissa puhutaan #Kansalaisrauhasta

Sibafest käynnistyy 27. tammikuuta, ja pian sen jälkeen starttaavat festivaalin taiteellisen johtajan Atso Almilan johtamat paneelikeskustelut. Aihepiireiltään paneelit kytkeytyvät Sibafestin #Kansalaisrauha-teemaan, peilaten teemaa suomalaisen kulttuurikentän ja yhteiskunnan nykyhetkeen. Huomio kiinnittyy myös festivaalin kolmeen keskeiseen säveltäjään: Toivo Kuulaan, Leevi Madetojaan sekä Oskar Merikantoon.

Ensimmäinen paneelikeskustelu käydään torstaina 1. helmikuuta kello 17.00. Tuolloin aiheena on kulttuurin julkinen rahoitus. Panelisteina toimivat MustRead-digimedian sisältöjohtaja Heikki Pursiainen, laulaja-lauluntekijä Mikko Perkoila, Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö ja Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Perjantaina 2. helmikuuta klo 17.00 keskustellaan tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta ja representaatiosta yhteiskunnassa ja kulttuurin kentällä. Keskustelemassa ovat Taideyliopiston Kuvataideakatemian professori Lea Kantonen, flamencolaulaja Anette Åkerlund ja Oikeusministeriön yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä.

Viimeinen #Kansalaisrauha-paneeli kuullaan lauantaina 3. helmikuuta kello 16.30. Tuolloin keskustelun keskiöön nostetaan kansalaissodan aikana eläneiden säveltäjien Toivo Kuulan ja Leevi Madetojan elämät. Keskustelemassa ovat historioitsija Teemu Keskisarja, säveltäjä, pianisti ja kapellimestari Tapio Tuomela, säveltäjä, oboisti ja pedagogi Riikka Talvitie sekä säveltäjä, viulisti ja äänisuunnittelija Sanna Salmenkallio.

Kaikkiin keskustelutilaisuuksiin on vapaa pääsy.

#Kansalaisrauha-paneelikeskustelut

Kulttuurin julkinen rahoitus – valtionosuusjärjestelmän uudistus ja muut tukijärjestelmät
To 1.2. klo 17.00
Camerata, Musiikkitalo
Vapaa pääsy

”Kenen äänellä puhumme kun puhumme?” – Tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja representaatio yhteiskunnassa ja kulttuurin kentällä
Pe 2.2. klo 17.00
Musiikkitalon alalämpiö
Vapaa pääsy

Taiteilija ympäristönsä keskellä – Toivo Kuula ja Leevi Madetoja kansalaissodan ajan kohtalokkaissa käänteissä
La 3.2. klo 16.30
Musiikkitalon alalämpiö
Vapaa pääsy

Lisätietoja

Jeroen Sebrechts
050 560 9798