SibA Folk Big Bandin toinen levy tarjoilee musiikkia kantelepolkasta rocksamanismiin

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin suurorkesteri SibA Folk Big Band julkaisi tammikuun alussa toisen levynsä, jonka nimi on Katrilli toisesta elämästä. Levyn sävellykset ja sovitukset ovat valtaosin 40-jäsenisen kansanmusiikkiorkesterin muusikoiden omia. Ne kuljettavat kuulijan perinteisestä kantelepolkasta monikerroksisten äänimaisemien kautta hypnoottiseen rocksamanismiin. Isolla kokoonpanolla tehty levy on lajissaan ainutlaatuinen. 

SibA Folk Big Band aloitti Sibelius-Akatemian kansanmusiikin lehtori Petri Praudan ohjauksessa vuonna 2010 osana kansanmusiikin aineryhmän toimintaa. Se valittiin Kaustisen kansanmusiikkijuhlien Vuoden yhtyeeksi 2012. Vuonna 2014 orkesteri julkaisi SibaRecordsille ensimmäisen albuminsa FBB, joka palkittiin myös EtnoEmmalla. Syksyllä 2018 kokoonpanon johtajana aloitti Roope Aarnio.

Siba Folk Big Band koostuu kansanmuusikoista, joista jokainen on säveltäjä, sovittaja, multi-instrumentalisti, solisti ja yhtyemuusikko. Sen ohjelmisto koostuu perinteisistä tanssisävelmistä ja lauluista, uusista opettajien ja opiskelijoiden sävellyksistä ja sovituksista sekä tilausteoksista. Sovitustyötä tehdään myös yhdessä, ja usein soitinryhmät vastaavat itse oman stemmansa lopullisen tulkinnan rakentamisesta. Orkesterin tunnusomainen suuri soundi syntyy laajasta soitinvalikoimasta, johon kuuluu muun muassa viuluja, kanteleita, haitareita, kitaroita, puhaltimia, harmooneja ja laulua. Myös arkaaisemmat soittimet kuten jouhikko, munniharppu ja mänkeri tuovat oman sävynsä sointiin. Kaikki soittimet saavat omat roolinsa ja tähtihetkensä osana monipuolista ohjelmistoa. Orkesteri

Lisätietoja:

Sirpa Lahti, intendentti.  , +358 40 7384736
www.sibafolkbigband.fi

Tutustu Katrilli toisesta elämästä -levyyn Etno.net-portaalissa
Tutustu kansanmusiikin opiskeluun Sibelius-Akatemiassa