Rakkaus ja toisto kutsuu katsojan leikkimään

Rakkaus ja toisto on dramaturgi-ohjaaja Katariina Nummisen käsikirjoittama ja ohjaama esitys, joka saa ensi-iltansa Teatteri Takomossa perjantaina 15.3. Esitys on Nummisen Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun tekemän väitöstutkimuksen Leikkivä dramaturgia ensimmäinen taiteellinen osa.

Rakkaus ja toisto tutkii tauon, toiston ja eleen roolia dramaturgian rakentamisessa sekä dramaturgian ja leikin välistä rajapintaa. Se rakentuu joka ilta hieman eri tavoin, koostuen minimalistisista kohtauksista, joista osa on sanattomia ja osa toiminnan ja kerronnan vuorottelulle perustuvia. Esityksen teema on rakkaus: rakkaus toistona sekä toistaminen rakkautena. Lavalla nähdään näyttelijät Joanna Haartti, Joonas Heikkinen, Tuomas Rinta-Panttila ja Laura Rämä.

Osana teosta näyttelijät esittävät kolme katkelmaa kirjailija Eeva-Liisa Mannerin (1921-1995) näytelmästä Poltettu oranssi, jota kirjailija nimitti ”Hullun tytön tarinaksi”. 1969 ensiesitetty näytelmä, alaotsikoltaan Balladi sanan ja veren ansoista, tapahtuu pikkukaupungissa 1910-luvulla. Se kertoo Marinasta, hullusta tytöstä, jonka perhe vie varhaista psykoanalyytikkoa muistuttavan Tohtorin luo.

Rakkaus ja toisto kutsuu katsojan rakentamaan yhteistä mielikuvitusta, kuvittelua ja kuvittelun tilaa näyttelijöiden kanssa. Se on esitys, joka syntyy, rakentuu ja purkautuu kaiken aikaa – siis leikkiä.

Teatteri Takomossa järjestetään esityskauden aikana kolme esitykseen linkittyvää keskustelutilaisuutta. Niiden aiheita ovat Näyttämö ja psykoanalyysi, Eeva-Liisa Manner näyttämöllä sekä Mitä taiteellinen tutkimus voi olla. Katso tarkemmat tiedot tilaisuuksissa alta.
 


Rakkaus ja toisto

ENSI-ILTA perjantaina 15.3. klo 19.
Paikka: Teatteri Takomo, Fredrikinkatu 18, Helsinki.
Liput: 28 € / 14 € (sis. Tiketin palvelumaksu). Osta lippu Tiketistä.

MUUT NÄYTÖKSET ajalla 20.3.-10.5.2019. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Keskustelutilaisuudet:

  • Lauantai 30.3. Näyttämö ja psykoanalyysi.
  • Tiistai 16.4: Eeva-Liisa Manner näyttämöllä.
  • Lauantai 27.4: Mitä taiteellinen tutkimus voi olla?

Tilaisuudet alkavat klo 17 ja ne järjestetään Teatteri Takomossa, Fredrikinkatu 18, Helsinki. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Keskustelujen sisällöt tarkentuvat lähempänä ja päivittyvät Teatteri Takomon nettisivuille www.teatteritakomo.fi ja Facebookiin www.facebook.com/takomoteatteri.