Professori Shahram Khosravin yleisöluento 4.9. Exhibition Laboratoryssa

Tukholman yliopiston sosiaaliantropologian professori Shahram Khosravi vierailee Kuvataideakatemiassa ensi viikolla. Hän pitää yleisölle avoimen luennon Exhibition Laboratoryssa (Merimiehenkatu 36) tiistaina 4. syyskuuta klo 17 alkaen. Khosravin luento on osa Exhibition Laboratoryssa 24.8.–16.9.2018 esillä olevaa How To Build A Wall: Introduction Into Art -näyttelyn ohjelmaa. 

Khosravi keskustelee englanninkielisellä luennollaan muureista sekä valtioiden ja valtakuntien rajoista nykyhetkessä ja historiallisessa kontekstissa. Khosravi pohtii, kuinka paperittomien siirtolaisten liikkuminen rajojen yli kyseenalaistaa neutraaleina ja luonnollisina pidettyjä rajoja. 

Ennen luentoa klo 16.15 ohjelmassa on näyttelyyn osallistuvan Suvan performanssi "Walls have Ears too (II)"

How To Build a Wall: Introduction into Art on näyttely ja yhteistyöprojekti, joka tutustuu ’taiteen tuotannon’ ja ’poissulkeviin metodeihin perustuvan kulttuurisen dominanssin’ risteyskohtiin. Projektin taustalla on antropologi Edward Saidin esseekokoelma Culture and Imperialism, jonka inspiroimana projekti käsittelee historian ja rakenteen, rakenteen ja tilan sekä tilan ja kehojen välisiä suhteita.

Näyttelyprojektin osallistujat ovat Arash Akhlaghi, Hami Bahadori, Suva Deep Das, Ghasem, Seham Hamuti, Riikka Theresa Innanen, Jo Kjaergaard ja Tarmo Tähtinen. Taiteilijoilta nähdään näyttelyn aikana niin performanssia, musiikkiesityksiä kuin videoteoksiakin.