Pianon kesäakatemiassa pianistilupauksia ympäri maailmaa

Kurssi huipentuu ilmaiskonserttiin Seinäjoki-salissa.

Parhaillaan käynnissä oleva Sibelius-Akatemian Pianon kesäakatemia on Teppo Koiviston luotsaama mestarikurssi, joka tuo Seinäjoelle opiskelijoita tänä vuonna aina Kiinasta ja Espanjasta saakka. Kansainvälisten kurssilaisten ohella oppia Seinäjoella saa liuta kotimaisia nuoria lupauksia. Tänä vuonna kurssin opiskelijoista puolet on alle 18-vuotiaita, joista kurssin kuopuksena ahkeroi 8-vuotias Venla Katila.

– Kurssista on tullut viime vuosina yhä kansainvälisempi, kun Tepon oppiin hakeudutaan eri puolilta maailmaa. Myös eteläpohjalaisia tai maakunnasta lähteneitä nuoria nähdään kurssilla vuosittain, koulutuspäällikkö Mika Virkkala kertoo.

Viikon kestävällä Pianon kesäakatemia -kurssilla on reipas tahti ja korkeat tavoitteet.

– Viikon mittainen kurssi on kuin tiivistetty lukukausi, jossa nopeassa aikataulussa valmistetaan ohjelmisto konserttikuntoon, Teppo Koivisto kuvailee.

Intensiivisen kurssin tuloksia pääsee kuuntelemaan maksuttomaan päätöskonserttiin lauantaina 4.8. klo 15.00 Seinäjoki-saliin. Kurssin vetäjä Koivisto on kansainvälisesti arvostettu pianisti ja opettaja, joka toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa pianomusiikin lehtorina.

Lisätietoja

Mika Virkkala
p. 050 384 3484