Otava-konsernin ja Otavan Kirjasäätiön miljoonalahjoituksella käynnistetään kirjoittajakoulutus

Otava-konserni ja Otavan Kirjasäätiö lahjoittavat Taideyliopistolle miljoona euroa kirjoittamisen koulutusohjelman perustamiseen.

Taideyliopisto on perustamassa kirjoittamisen maisteriohjelmaa, joka tarjoaa ensi kertaa Suomessa maisterintutkintoon johtavaa taiteilijakoulutusta kirjoittamisen alalla monitaiteisessa kontekstissa. Ohjelma vahvistaa kirjoittamisen ja kirjallisuuden asemaa itsenäisenä taiteenlajina ja tarjoaa ainutlaatuisen polun ammattikirjailijaksi kasvamiseen. Ensimmäinen maisteriohjelma käynnistyy syksyllä 2019.

Otava-konserni ja Otavan Kirjasäätiö lahjoittavat yhdessä miljoona euroa Taideyliopistolle. Lahjoitus kohdennetaan kirjoittamisen maisteriohjelmalle. 

”Lahjoitus mahdollistaa kirjoittamiseen erikoistuneiden taiteilijoiden koulutuksen Taideyliopiston monitaiteisessa ympäristössä. Uusi maisteriohjelma on tervetullut avaus ja edistää tekstin ja tekstuaalisuuden roolia nykytaiteissa”, sanoo Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki

Otava-konserni on Reenpään suvun omistama perheyritys, jonka liiketoiminta-alueita ovat kirjat, kauppa, lehdet ja uudet liiketoiminnot. Toiminta alkoi vuonna 1890 perustetussa Kustannusosakeyhtiö Otavassa. Yhtiö haluaa arvojensa mukaisesti edistää kulttuuria, kasvamista ja oppimista.

Vuonna 1945 perustettu Otavan Kirjasäätiö tukee apurahoin, palkinnoin ja avustuksin kotimaista kirjallisuutta ja kirjallista työtä sekä edistää lukemiskulttuurin kukoistamista maassamme.

”Otavan Kirjasäätiö on yli 70 vuotta tukenut suomalaisten kirjailijoiden työtä apurahoin. Nyt haluamme tällä poikkeuksellisen suurella lahjoituksella mahdollistaa kansainvälisen tason kirjailijakoulutuksen Suomessa ja toteuttaa näin Otavan Kirjasäätiön missiota”, sanoo Otavan Kirjasäätiön hallituksen puheenjohtaja Olli Reenpää.

Lisätietoja:

Rehtori Jari Perkiömäki, 050-384 3454, jari.perkiömä
Yhteyspäällikkö Nana Salin, 050-461 6780,

Uutista muokattu 15.12. Korjattu ensimmäistä kappaletta, koska tutkintoon johtavaa kirjoittamisen koulutusta tarjotaan myös Jyväskylän yliopistossa

uniarts.fi/kirjoittaminen