Organo-salissa oratorio- ja kantaattiohjelmiston helmiä

Syksyn 2016 aikana Helsingin Musiikkitalon Organo-salissa järjestetään neljä matineaa, joissa Sibelius-Akatemian vanhan musiikin, laulumusiikin ja kirkkomusiikin koulutus lyövät voimansa yhteen. Noin tunnin mittaisissa Organo laulaa –matineoissa kuullaan oratorio- ja kantaattiohjelmiston helmiä opiskelijoiden tulkintoina.

Ajatus oratorio- ja kantaattimusiikille omistetuista säännöllisistä konserteista on kytenyt Sibelius-Akatemiassa jo pitkään. Erkki Rajamäen, Petteri Salomaan, Anssi Mattilan, Minna Kankaan ja Tuuli Lindebergin luotsauksella matineasarja toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa.

- Olen oikein iloinen siitä, että sarja nyt toteutuu ja samalla pääsemme tekemään yhteistyötä kirkkomusiikin, laulumusiikin ja vanhan musiikin koulutusten kesken. Organo-salin akustiikka toimii hyvin tälle musiikille, matineasarjan idean isä, lehtori Erkki Rajamäki kertoo.

Matineasarjassa esiintyvät Sibelius-Akatemian opiskelijat ja konsertteja valmistellaan yhteisellä harjoitusjaksolla Järvenpäässä Kallio-Kuninkalan kurssikeskuksessa. Ensimmäisessä Organo laulaa –matineassa 22. syyskuuta Bach kohtaa Buxtehuden.

Lisätiedot:
Erkki Rajamäki erkki.rajamaki@uniarts.fi

 

Organo laulaa -matineat Helsingin Musiikkitalon Organo-salissa 

22.9. 2016 klo 18

20.10. 2016 klo 18

17.11.2016 klo 18

8.12. 20216 klo 18

Matineoihin on vapaa pääsy. Sisäänpääsy jonotusjärjestyksessä, niin kauan kuin paikkoja (120) riittää.