Musiikkiteknologian festivaali MuTeFest on rohkeasti poikkitaiteellinen

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vuosittainen MuTeFest-festivaali järjestetään 21.–25. marraskuuta Musiikkitalon Black Box -salissa ja Café Mascotissa. Festivaalin kahdeksassa tapahtumassa esitellään musiikkiteknologian opiskelijoiden ja opettajien monipuolista taiteellista toimintaa. Ohjelman suunnittelusta vastaavat tänä vuonna ensi kertaa opiskelijat.

MuTeFest lähestyy taidetta laajasti ja haastaa myös yleisön osallistumaan. Tapahtumissa yhdistellään ennakkoluulottomasti eri taiteenlajeja: ääntä ja kuvaa eri muodoissaan, tanssia, performanssia, liikettä sekä akustista ja elektronista musiikkia. Festivaali esittelee musiikkiteknologian opiskelijoiden ja opettajien taiteellisen toiminnan monimuotoisuutta. Myös kansainvälisyys näkyy sekä tapahtuman lavoilla että yleisössä. Ohjelman ovat suunnitelleet musiikkiteknologian opiskelijat Hugh Sheehan, Kaj Mäki-Ullakko, Antti Suomalainen, Hannes Andersson, Juuso Raunio ja Paola Livorsi.

– Laadimme ohjelman siten, että se olisi mahdollisimman lähestyttävä kaikille. Haluamme yhdistää teknologiaa äänitaiteeseen yleisölle tutuissa yhteyksissä. Olemme tehneet yhteistyötä muiden taiteenalojen toimijoiden kanssa, ja tarjolla on todella jokaiselle jotakin, Sheehan kertoo.

Muusikko, säveltäjä, ääniartisti ja pedagogi Marc Villanovan mestarikurssin päätöskonsertissa 22. marraskuuta tarkastellaan improvisaatiota akustisten ja elektronisten soitinten rajapintojen kautta. Konsertissa 23. marraskuuta opiskelijat ja opettajat esittävät uusia teoksiaan. Taideyliopiston Sound Art and Sonic Art Studies (SAMA) -koulutusohjelman opiskelijoiden teoksiin voi tutustua ”happening”-konsertissa 23. marraskuuta. Happening on performanssitaiteen muoto, josta taiteidenvälisyys sekä taiteiden- ja medioidenvälisyys alun perin syntyi. Musiikkiteknologian opiskelijoiden yhtyeet valtaavat Café Mascotin lavan 24. marraskuuta. 

Konserttien ohella festivaali tarjoaa yleisölle tilaisuuksia sukeltaa taideteoksiin kokonaisvaltaisesti kaikin aistein. Musiikkitalon Agora-aulaan nousee tapahtuman ajaksi monikanavainen äänikupu, jossa voi itse ottaa osaa äänikokemukseen. Ääni-installaatio (UN)REST Musiikkitalon välilämpiössä tarjoaa tilaisuuden rauhoittua erikielisistä kehtolauluista muodostuvan äänimaailman suojassa.

Lisätietoja:
Tuottaja Hans Tinell
, 040 710 4318

Kaikki MuTeFestin tapahtumat Taideyliopiston verkkosivuilta

 

***

MuTeFest 21.–25.11.2016

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän vuosittainen MuTeFest-festivaali järjestetään Musiikkitalon Black Box -salissa ja Café Mascotissa 21.–25. marraskuuta 2016. Festivaali esittelee musiikkiteknologien monipuolista taiteellista ja luovaa toimintaa sekä tarjoaa ohjelmaa konserttien, näyttelyiden ja performanssin muodossa.
Liput: 6,50 € (Ticketmaster), 5 € (Musiikkitalo), Festaripassi kaikkiin konsertteihin: 17,50 € (Ticketmaster), 15 € (Musiikkitalo)

 

MuTeFest’16: Audio-Visual Concert
Ma 21.11. klo 19.00, Black Box, Musiikkitalo
Konsertissa esitellään teoksia, joissa ääni yhdistyy liikkuvaan kuvaan. Mukana musiikkiteknologian opiskelijoiden sävellyksiä ja äänituotantoja elokuviin, live-improvisaatiota liikkuvaan kuvaan, visuaalista musiikkia sekä interaktiivisia live-videoesityksiä.

 

MuTeFest’16: Marc Vilanova + Friends: Bridging the Gap Between Acoustic and Electronic
Ti 22.11. klo 19.00, Black Box, Musiikkitalo
Marc Vilanovan työpajan tuloksia kuullaan Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opiskelijoiden ja opettajien esittämänä. Konsertissa tutkitaan improvisatorista musiikkia akustisten ja elektronisten instrumenttien välisen vuorovaikutuksen kautta. www.marcvilanova.com

 

MuTeFest’16: Revisiting the Happening
Ke 23.11. klo 17.00, Alalämpiö, Musiikkitalo, vapaa pääsy
Taideyliopiston Sound Art and Sonic Art Studies (SAMA) -koulutusohjelman opiskelijoiden teoksia Happening-muodossa.

 

MuTeFest’16: New Works from the CMT
Ke 23.11. klo 19.00, Black Box, Musiikkitalo
Uusia Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän opiskelijoiden ja opettajien sävellyksiä. Konsertissa kuullaan muun muassa akusmaattista musiikkia, live-elektroniikkaa ja musiikkia perinteisille soittimille ja ääninauhalle.

 

MuTeFest’16: Live Bands Showcase
To 24.11. klo 19.00, Café Mascot, Neljäs linja 2, vapaa pääsy
Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opiskelijoiden yhtyeiden esityksiä.

 

MuTeFest’16: Inter-Disciplinary Night
Pe 25.11. klo 19.00, Black Box, Musiikkitalo
Taideyliopiston koulutusohjelmien ja eri taiteiden välisiä esityksiä Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opiskelijoilta. Mukana muun muassa spoken wordia, tanssia ja liikettä ja tarinankerrontaa. Mukana myös opiskelijoita Taideyliopiston eri akatemioista.

 

MuTeFest’16: Monikanavainen äänikupu Agorassa
21.–25.11. klo 9.00-16.00
Agora-aula (1. kerros), Sibelius-Akatemian siipi, Musiikkitalo, vapaa pääsy
Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opiskelijoiden ja opettajien äänitöitä 16-kanavaisessa kuvussa, jossa yleisö saa ottaa osaa äänikokemukseen.

 

MuTeFest’16: (UN)REST – Spatial and Sonic Lullaby Installation
21.–25.11. klo 8.00–22.00, välilämpiö (2. kerros), Musiikkitalo, vapaa pääsy
(UN)REST on ääni-installaatio, joka koostuu erikielisistä kehtolauluista. Teoksen teemana on yleisinhimillinen tarve tarjota suojaa väsyneelle lapselle, olosuhteista riippumatta. soniadores.wordpress.com