Musiikkitalossa pääsee nauttimaan Sibelius-aiheisista näyttelyistä

Sibelius150-juhlavuoden kunniaksi Musiikkitalossa pääsee nauttimaan Jean Sibeliuksen (1865–1957) elämää ja teoksia esittelevistä näyttelyistä. 

Sibelius Musiikkitalossa -näyttelyssä tutustutaan säveltäjään, joka oli myös musiikinopiskelija, musiikinteorian opettaja ja kapellimestari. Näyttely esittelee Sibeliuksen yhteyksiä Musiikkitalon toimijoihin: Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan, Helsingin kaupunginorkesteriin ja Radion sinfoniaorkesteriin.

Näyttelyssä voi tutustua esimerkiksi Sibeliuksen musiikkiopistoaikaiseen todistukseen arvosanoineen ja suorasukaisiin sanomalehtikritiikkeihin. Näyttelyssä voi myös kuunnella, kuinka Radio-orkesteri soittaa Sibeliuksen johdolla Andante festivon uudenvuodenpäivänä 1939. Äänite on ainoa soiva dokumentti Sibeliuksesta orkesterinjohtajana.

Sibelius Musiikkitalossa -näyttelyn sisällön ovat suunnitelleet ja toteuttaneet MuT Anna Pulkkis, professori Erik T. Tawaststjerna, professori Veijo Murtomäki ja dosentti Timo Virtanen.

Aloite näyttelyn kokoamiseen tuli Taideyliopiston Sibelius-Akatemialta. Näyttelyn ovat tuottaneet Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri, toteutuksessa on mukana myös Musiikkitalo.

Sibelius Musiikkitalossa -näyttely on esillä Musiikkitalon Konserttisalin lasivyössä 17.9.-31.12.2015

Sibeliuksen maailma-näyttely avaa näkökulmia Jean Sibeliukseen ihmisenä ja luovana taiteilijana.
Näyttelyssä Sibeliuksen maailmaa ja perhe-elämää valotetaan kahdentoista eri teeman kautta. Dokumentaarisilla videoilla kertojina ovat sukulaiset, huippukapellimestarit, muusikot, laulajat ja Sibelius-asiantuntijat.
Esillä on harvoin julkisuudessa nähtyjä valokuvia, jotka ovat Sibeliusten sihteeri Santeri Levaksen ottamia.

Näyttelyn on tuottanut Pekka Hako Productions Oy. Näyttely siirtyy Musiikkitalon Alalämpiöön Virka Galleriasta.

Sibeliuksen maailma -näyttely on esillä Musiikkitalon Alalämpiössä 15.9.-31.12.2015

Molempiin näyttelyihin on vapaa pääsy Musiikkitalon aukioloaikoina.

Lisätietoja:
Sibelius Musiikkitalossa -näyttely: näyttelyn koordinaattori Anna Pulkkis, puh. 050 366 9848
Sibeliuksen maailma -näyttely: Pekka Hako, puh.  050 585 3663