Photo: Petri Summanen

Mika Elo jatkaa Kuvataideakatemian tutkimuksesta vastaavana varadekaanina

Professori, Tat Mika Elo on valittu jatkokaudelle Kuvataideakatemian tutkimuksesta vastaavaksi varadekaaniksi ajalle 1.6.2018–31.12.2019.

Elo on Kuvataideakatemian tohtorinkoulutusohjelman johtaja ja taiteellisen tutkimuksen professori. Hän on toiminut Kuvataideakatemian tutkimuksesta vastaavana varadekaanina vuodesta 2016. Elolla on pitkä kokemus eri yliopistoissa toimimisesta ja taiteellisen tutkimuksen tekemisestä ja edistämisestä. Hän on väitellyt visuaalisen kulttuurin alalta.

Tutkimuksesta vastaavana varadekaanina Elo johtaa Kuvataideakatemian tutkimuksen ja tohtorikoulutuksen ja siihen liittyvien strategisten hankkeiden kehittämistä. Jatkokaudellaan hän haluaa edistää akateemista kuratointia ja vastuullista asiantuntijuutta tuomalla yhteen erilaisia toimijoita ja pyrkimällä luomaan kestävää toimintakulttuuria näiden erityisistä vahvuuksista käsin.

Elosta on sekä innostavaa että haastavaa olla edistämässä Kuvataideakatemian tutkimusasioita nyt kun Taideyliopistossa pohditaan, miten akatemioiden välistä yhteistyötä tohtorikoulutuksessa ja tutkimuksessa voisi pitkällä aikavälillä mielekkäimmin kehittää. – Teen parhaani sen eteen, että Kuvataideakatemian erityistarpeet ja vahvuudet tulevat huomioiduiksi tässä prosessissa, Elo sanoo.

– Mika Elo on Kuvataideakatemian tutkimuksen kantava ja keskeinen hahmo. Olen erittäin tyytyväinen, että hän jatkaa akatemian tutkimuksen varadekaanina, sanoo Kuvataideakatemian dekaani Jan Kaila.

Taideyliopiston Kuvataideakatemian osa-aikaisten varadekaanien toimikausi määräytyy heidän alkuperäisten tehtäviensä keston mukaan ja on enintään kolme vuotta.