Photo: Roosa Juvonen

Liisa Matveinen ja Tellu Turkka herättävät runolauluteokset henkiin vuosisatojen takaa

Suomalaisen kansanlaulun grand old ladyt, Liisa Matveinen ja Tellu Turkka ovat jälleen yhdistäneet voimansa. Mateli Kuivalattaren ja muiden naisrunolaulajien vanhat runot heräävät eloon näiden taitavien muusikoiden ja uraauurtavien lauluntaitajien käsittelyssä. Matveisen ja Turkan äänet kattavat sävyt herkästä hurjaan, kauniista rujoon ja sulavat yhteen niin, ettei kuulija voi niitä erottaa. Duon ensimmäinen yhteinen levy, Mateli, ilmestyi vuonna 1999.

“Siitä on 20 vuotta, kun julkaisimme Kansanmusiikki-Instituutin julkaisemana Mateli -cd:n. Sävelsimme Mateli Kuivalattaren runoista omat suosikkimme. Nyt huomasimme, että laulut ovat edelleen hengissä, ehkä jopa vahvempina kuin ennen, kun elämänkokemusta on karttunut!”

Liisa Matveinen ja Tellu Turkka ovat kumpikin suomalaisen kansanmusiikin ammattilaispioneereita ja Sibelius-Akatemian alumneja. He ovat säveltäneet useita kuoroteoksia, joiden inspiraationa toimii itämerensuomalainen runonlaulantaperinne. Matveinen ja Turkka opettavat musiikkia Joensuussa ja Ilomantsissa ja työskentelevät laaja-alaisesti kansanmusiikin parissa.

Duo Liisa Matveinen ja Tellu Turkka
Pe 11.10.19 klo 19.00
Hotelli-ravintola Alma, Ruukintie 4, Seinäjoki
Liput 12/10 €

Liisa Matveinen – laulu, kantele
Tellu Turkka – laulu, harppu ja viulu

Lehdistökuvat ja media: https://telluturkka.fi/duo-liisa-matveinen-tellu-turkka/
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: https://telluturkka.fi/duo-liisa-matveinen-tellu-turkka/

Piia Kleemola-Välimäki, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö, p.040 710 4382,

Asiasanat