Lavat auki! -kiertue käynnistyy viikonloppuna Helsingin Kansallisteatterista

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Lavat auki! -kiertueella esitetään tänä vuonna antiikin Kreikan ainoa kokonaisena säilynyt näytelmätrilogia Oresteia. Kiertue on osa suomenkielisen näyttelijänkoulutuksen 75-vuotisjuhlallisuuksia.

Lavat auki! -kiertueella opiskelijat saatetaan yhteen vahvan ja omakielisen ammattiohjaajan kanssa kansainvälisessä kontekstissa. Vuoden 2018 kiertueella esitetään Aiskhyloksen Oresteia, joka on trilogia tuhoon tuomituista suvuista, verikoston päättymisestä, oikeusvaltion synnystä ja demokratian valitsemisesta. Aiskhylos (n. 525–456 eaa.) tunnetaan kreikkalaisen tragedian luojana.

Näytelmän on ohjannut ja sovittanut Mikko Roiha ja lavalla nähdään Teatterikorkeakoulun maisteriopiskelijoita. Esitys sai kansainvälisen ensi-iltansa Berliinissä huhtikuussa 2018.

Suomen Lavat auki! -kiertue käynnistyy Kansallisteatterista 29.9. ja se jatkaa matkaansa Kouvolan Teatteriin sekä Oulun Teatteriin. Jokaisessa teatterissa on kaksi esitystä ja viimeinen niistä nähdään Oulussa keskiviikkona 10.10. 

Tämänvuotinen Lavat auki! -kiertue on osa suomenkielisen näyttelijänkoulutuksen 75-vuotisjuhlallisuuksia. Juhlavuosi näkyy yleisölle ympäri Suomen elo-marraskuussa, alkaen Tampereen Teatterikesästä ja päättyen Helsingin Kirjamessuihin sekä näyttelijäntyön nykytilaa ja tulevaisuutta luotaavaan seminaariin. Tapahtumat kokoavat yhteen ohjelmasta valmistuneita näyttelijöitä ja teatteritaiteen maistereita kaikilta seitsemältä vuosikymmeneltä.

Lisätietoa kiertueesta ja työryhmästä:

Kiertueen aikataulu ja liput:

Lavat auki! -työryhmä:

  • Sovitus ja ohjaus: Mikko Roiha
  • Ohjausassistentti: Laura Mattila
  • Pukusuunnittelu: Taina Sivonen
  • Äänisuunnittelu: KITCH-ensemble
  • Lavastussuunnittelu: Mikko Roiha
  • Graafinen suunnittelu, valokuvat: Moe Mustafa
  • Näyttämöllä: Eric Barco, Emma Castrén, Geoffrey Erista, Katariina Lantto, Myy Lohi, Anni Pesonen, Roosa Söderholm, Sampsa Timoskainen ja Juho Uusitalo

Lue lisää näyttelijänkoulutuksen juhlavuodesta osoitteessa www.uniarts.fi/n75.