Lasse Juutin näyttely Influenssa avautuu Project Roomissa

Project Roomin näyttelyvuoden käynnistää Lasse Juutin näyttely Influenssa. Avajaisia vietetään perjantaina 5.1. klo 17–19.

Lasse Juutin näyttelyn teema ja nimi Influenssa viittaa epidemioina leviävään tartuntatautiin ja englannin kielen influenceen eli vaikutukseen ja vaikuttamiseen. Merkitykset leviävät rakenteista ja rakenteet tuottavat toimijoita.

Lisäksi kuva-aiheena on maalaus itsessään. Juuti jäsentää taiteellista työtään maalauksen tradition kautta, vaikkei työskennellessään välitäkään siitä, onko kyse juuri maalauksesta vai jostakin muusta.

Näyttelylle olennainen käsite on maalausinstallaatio. Maalauksesta – niin kuin Juuti sen käsittää – on mahdotonta puhua.

– Se puhe on teoreettista tai vertauskuvallista. Myöskään se, että jokin on perusteltua, ei ole kelvollinen perustelu, sillä taiteessa on kyse silmien avautumisesta. Näyttelyssä maalauksia perustellaan tilallisesti, koska ympäröihän niitä välttämättä rakenteet ja arkkitehtuuri, Juuti sanoo.

Lasse Juuti (s.1990) on ennen Kuvataideakatemiaa piskellut kuvataidetta Kankaanpään taidekoulussa SAMK:issa ja Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa TAMK:issa. Viimeksi hänen töitään on ollut esillä Exhibition Laboratoryssa maalaukseen liittyviä ajatuksia esitelleessä ja pohtineessa Constellations-näyttelyssä, sekä Kuvataideakatemian kandinäyttelyssä vuonna 2016. Yksityisnäyttely on hänen kuvataiteen maisterin tutkintonsa ensimmäinen osa, ja toinen osa nähdään toukokuussa 2018 Kuvan Kevät –maisterinäyttelyssä.

Lasse Juuti: Influenssa
6.1. - 21.1.2018
Project Room, Lönnrotinkatu 35, Helsinki
Ti-su / Tue-Sun 11–18