Photo: Veikko Kähkönen

Kuvataideakatemian tukisäätiön työhuonestipendi alumnien haettavissa 3.5.2019 asti

Kuvataideakatemian tukisäätiö jakaa vuosittain työhuonestipendin nuorelle, lahjakkaalle Kuvataideakatemiasta valmistuneelle taiteilijalle. Etusijalla ovat lukuvuoden 2018–2019 aikana valmistuneet. Stipendi kattaa 35m2 työhuonetilan vuokran sähkö- ja vesimaksuineen sekä residenssiorganisaatio HIAPin residenssipalvelut vuodeksi Suomenlinnassa HIAPin tiloissa. Työhuone on tarkoitettu työskentelyyn, ei asumiseen.

Työhuonestipendi myönnetään kymmeneksi kuukaudeksi 1.10.2019–31.8.2020, eikä siihen voi saada jatkoaikaa.

Kuvataideakatemian tukisäätiöllä on vakiintunut yhteistyöjärjestely HIAP – Helsinki International Artist Programmen kanssa Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta valmistuneiden taiteilijoiden työskentelyn ja kansainväliseen taidemaailmaan verkottumisen tukemiseksi. Yhteistyö mahdollistaa vastavalmistuneen taiteilijan työskentelyn vuoden ajan HIAPin residenssiohjelmassa Suomenlinnassa. Aiemmin stipendin ovat saaneet Joonas Siren (2014), Eveliina Hämäläinen (2015), taiteilijakollektiivi Harrie Liveart (2016), Raimo Saarinen (2017) sekä Karoliina Hellberg (2018).

Hakuohjeet

Lähetä vapaamuotoinen hakemus, jonka liitteinä CV, lyhyt työsuunnitelma stipendiajalle sekä kuvaus siitä, miten aiot hyödyntää HIAPin kansainvälisiä verkostoja 3.5.2019 mennessä osoitteella

Päätös stipendin saajasta tehdään tukisäätiön hallituksen kokouksessa toukokuussa 2019, ja valitulle ilmoitetaan päätöksestä henkilökohtaisesti.

Lisätietoja antaa tukisäätiön asiamies Timo Lampinen, p. 0400 792 035, timo.lampinen@uniarts.fi

 

Kuvataideakatemian tukisäätiö on vuonna 2013 perustettu säätiö, joka tukee ja edistää kuvataiteen opiskelijoiden asumista, taiteellista toimintaa, näyttely- ja julkaisutoimintaa sekä kansainvälisyyttä.

HIAP on yksi Pohjoismaiden ja Itämeren alueen laajimmista kansainvälisistä residenssiohjelmista. HIAPin ydintoimintana on tarjota taiteen alan ammattilaisille aikaa ja tilaa luovaan työskentelyyn vuorovaikutuksessa paikallisen ja kansainvälisen taidekentän kanssa.