Photo: Petri Summanen

Kuvataideakatemian tukisäätiön stipendi Raimo Saariselle

Kuvataideakatemian tukisäätiön hallitus on päättänyt myöntää residenssistipendin vuodeksi kuvataiteilija, KuM Raimo Saariselle. Tukisäätiön hallituksen puheenjohtajan Mauri Niemen mukaan valinnassa vaikuttivat Saarisen pohdittu ja perusteltu työsuunnitelma, sekä tuore maisteriksi valmistuminen. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä kuusi kappaletta.

Raimo Saarinen (s. 1984) valmistui juuri kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta kuvanveiston opetusalueelta. Lisäksi hän on opiskellut lasi- ja keramiikkataidetta Aalto-yliopistossa. Saarinen on keskittynyt viime aikoina taiteellisessa työssään länsimaisen ihmisen luontokäsitykseen, ja elävillä kasveilla on hänen veistoksissaan ja installaatioissaan iso merkitys.

Stipendi kattaa 35 m2 työhuonetilan Suomenlinnassa 1.10.2017 – 30.9.2018 sähkö- ja vesimaksuineen sekä residenssiorganisaatio HIAPin residenssipalvelut. Aiemmin residenssistipendin ovat saanet Joonas Siren (2014), Eveliina Hämäläinen (2015) ja taiteilijakollektiivi Harrie Liveart (2016).

Vuonna 2013 perustettu Kuvataideakatemian tukisäätiö edistää ja tukee nuorten lahjakkaiden kuvataiteilijoiden taiteellista toimintaa, näyttely- ja julkaisutoimintaa sekä kansainvälisyyttä. Säätiön hallituksessa ovat Mauri Niemi (pj), Pekka Korpinen, Markus Konttinen, Villu Jaanisoo ja Virpi Viljanmaa. Työhuonestipendin valintaan osallistui lisäksi Jenni Nurmenniemi HIAPin edustajana. Säätiön asiamiehenä toimii Timo Lampinen.