Kuvataideakatemian Kandinäyttely 2018 avautuu Exhibition Laboratoryssa

Taideyliopiston Kuvataideakatemian vuotuiseen Kandinäyttelyyn osallistuu tänä syksynä 21 nuorta, kuvataiteen kandidaatin tutkintoaan viimeistelevää taiteilijaa. Näyttely on esillä Kuvataideakatemian Exhibition Laboratoryssa 28.9.–21.10.2018. 

Kandinäyttely on kiinnostava katsaus nuorten taiteilijoiden maailmaan ja hyvä tilaisuus nähdä eri ilmaisuvälineitä käyttävien, näyttelyuransa ensi askelia ottavien taiteilijoiden teoksia yhdellä silmäyksellä. Näyttelyllä ei ole yhtä kokoavaa teemaa, vaan kukin osallistuja toteuttaa kandidaatin opinnäytteensä taiteellisen osan vapaasti, omaa taiteellista ajatteluaan seuraten.

Nuoria taiteilijoita kiinnostavat ajan kuluminen ja muutos, muistot, identiteetit, normit ja keho, digitaalisen maailman ja välittömän todellisuuden suhde sekä suhteet kanssakulkijoihin ja yhteiskuntaan. Myös kokeilut materiaaleilla sekä uuden teknologian tuomat mahdollisuudet ja haasteet saavat huomiota. Näyttelyssä nähdään ainakin maalauksia, piirustusta, videoteoksia, lisättyä todellisuutta, esitystaidetta, installaatioita ja veistoksia sekä näiden yhdistelmiä.

”Katsojalle teosten erilaisuus, aiheiden ja tekotapojen runsaus on esimerkki nykytaiteilijaksi opiskelun moninaisuudesta. Näyttely tuo esille, mitä kaikkea nykytaiteen perusopetus voi sisältää. Opiskelijalle näyttelyssä haasteena on olla osa tuota moninaisuutta hukkumatta kuitenkaan siihen”, sanoo Stig Baumgartner, Kuvataideakatemian piirustuksen ja havainnon lehtori ja toinen Kandinäyttelyn vastuuopettajista.

Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 27.9. klo 17–19.

Näyttelyyn osallistuvat: Sampo Aatos, Venla Helenius & Anna-Sofia Nylund, Tuomas Holst, Kaisa Kallio, Maria Kaihlanen, Teresa Kari, Kastehelmi Kollmann, Aura Kotkavirta, Iisa Lepistö, Aino Lintunen, Emma Luukkala, Maisa Majakka, Cecilia Nykvist, Rosaliina Paavilainen, Niko E. Saari, Emilia Tanner, Lauri Tiainen, Sakari Vinko, Nils Östbrant ja Sandra Österberg.

Venla Heleniuksen ja Ann-Sofie Nylundin paikkasidonnainen esitys Pool House tapahtuu Ramsinrannassa, Helsingin Rastilassa. Kolme esitystä: 3.10., 5.10. ja 7.10. klo 19. Jokaiseen esitykseen mahtuu enintään 10 henkeä. Esitys on ilmainen, mutta ennakkoilmoittautuminen tarvitaan: www.lyyti.in/poolhouse

Taideyliopiston Kuvataideakatemian Kandinäyttely 2018, 28.9.–21.10, Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36. Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.