Photo: Fergus Feehily

Kuvataideakatemialla vilkas kirjakevät

Tänä keväänä on ilmestynyt neljä Kuvataideakatemian Kirjasto- ja julkaisutoimikunnan tukema julkaisua. Tohtoriopiskelija Henna Lainisen toimittama sähköinen julkaisu Taiteen metsittymisestä – Harjoitteita jälkifossiilisiin oloihin on ensimmäinen suomenkielinen, jälkifossiiliseen ajatteluun liittyvä taiteellisten käytäntöjen antologia. Julkaisu on syntynyt Mustarinda-talolla syyskuussa 2017 pidetyn Taidetta luonnon ehdoilla? -symposiumin pohjalta. Julkaistu löytyy HELDA julkaisuarkistossa.

Huhtikuussa ilmestyi myös Kuvataideakatemian Taideteoreettisia kirjoituksia -sarjassa Mika Elon ja Miika Luoto toimittama antologia Figures of Touch. Sense, Technics, Body.  Kirja lähestyy kosketuksen erityispiirteitä yhdistämällä taiteellisia, filosofisia ja teknisiä tarkasteluja monisyiseksi kokonaisuudeksi.

Toukokuun alussa julkistettiin Kuvataideakatemian kirjastossa Fergus Feehilyn ja Johanna Vakkarin toimittama Constellations-julkaisu. Kirja pohjautuu kahteen aikaisempaan, talvella 2017 Exhibition Laboratoryssa järjestettyyn, Feehilyn kuratoimaan hankkeeseen. Constellations-kirja on kollektiivinen taideteos, jossa visuaalinen ja kirjallinen ovat saman arvoisia.

Keväällä julkaistiin myös Frank Brümmelin ja Grant Whiten toimittama antologia Imaging the Spiritual. Quest Explorations in Art, Religion and Spirituality. Kirja ilmestyy Kirjoituksia Kuvataideakatemiasta -sarjassa. Kirjoittajia ovat Riikka Stewen, Jyrki Siukonen, Grant White, Juha-Heikki Tihinen, Johan Bastubacka, Liisa Lindgren, Päivikki Kallio, Elina Merenmies ja J. O. Mallander.

Kuvataideakatemian julkaisuja voi ostaa Unigrafian verkkokaupasta. Lisäksi Kuvataideakatemian uusimpia julkaisuja on mahdollista ostaa myös Taideyliopiston Kuvataideakatemian kirjastosta.