Kuvan Kevään tapahtumia

Näyttelykevään kohokohta, Kuvataideakatemian maisterinäyttely täyttää jälleen akatemian galleriat ja muutaman muunkin näyttelytilan nuorten taiteilijoiden taiteella. Kuvan Kevät on aina myös tapahtumien aikaa, ja näyttelyyn voi tutustua vaikka opastetulla kierroksella asiantuntevan oppaan johdolla. Open Studios -päivä avaa perjantaina 19.5. Kuvataideakatemiassa ja Vallilan taiteilijatalossa työskentelevien taiteilijoiden työhuoneet kaikelle kansalle, ja mukana on myös Kuvan Kevät -taiteilijoita. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

YLEISÖOPASTUKSET

Su 13.5. klo 14, Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36
Kuvan Kevät 2017 -kuraattori, Kuvataideakatemian esittämiskäytäntöjen ja tilallisuuden lehtori Suvi Lehtisen kuraattorikierros perehdyttää näyttelyn taustoihin ja teoksiin. Kierroksen aikana tavataan myös Kuvan Kevät 2017 -taiteilijoita.

https://www.facebook.com/events/203298096854549/

Su 21.5. klo 14, Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36
Opastettu kierros toimittaja ja kuvataidekriitikko Seppo Heiskasen johdolla. Kuvataidekritiikkiä kirjoittavan Seppo Heiskasen tärkeimmät foorumit ovat Demokraatti-lehti, Yle Radio1:n kulttuuritoimitus ja Taide-lehti.

Su 27.5. klo 14, Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36
Opastettu kierros kuvataiteilija, Kuvataideakatemian alumni Karoliina Hellbergin johdolla. Karoliina Hellberg on Helsingissä asuva taiteilija ja Kuvataideakatemian alumni, joka työskentelee maalauksen ja piirroksen parissa ja myös kirjoittaa maalauksesta ja kuvien tekemisestä.

HELSINKI ART WALK

Helsinki Art Walk vierailee Kuvan Keväässä 7.5. Kierros pidetään englanniksi. Kuvan Kevät 2017 in English! Join the Helsinki Art Walk guided tour on Sun, May 7. Lue lisää/read more: facebook.com/helsinkiartwalk.

KESKUSTELU

Elissa Eriksson: Mitä raha tekee? – paneelikeskustelu rahasta
Ke 17.5. klo 17 HAM-sali, Tennispalatsi, Eteläinen Rautatiekatu 8

Mistä raha syntyy? Miksi rahaa tarvitaan? Miten raha vaikuttaa yksilön tai yhteiskunnan valintoihin? Voiko rahalla tehdä hyvää? Mikä nykyisessä rahajärjestelmässä voisi olla toisin? Paneelikeskustelussa pohditaan rahaa sekä filosofisena käsitteenä että konkreettisena, jokaisen arkeen vaikuttavana tekijänä. Keskustelun kutsuu koolle ja juontaa Elissa Eriksson, jonka teos Rahakiska Tennispalatsin pohjoispäädyssä on osa Kuvan Kevät 2017 -maisterinäyttelyä.

https://www.facebook.com/events/1696607353966736/

OPEN STUDIOS KUVATAIDEAKATEMIA & SUOMEN ATELJEESÄÄTIÖN VALLILAN TAITEILIJATALO

Pe 19.5. klo 11-18, Elimäenkatu 25 A & Lemuntie 4 & 6, Pälkäneentie 18, Nilsiänkatu 11-13.

Miltä näyttää taitelijan ateljee? Tule tutustumaan paikkaan, jossa taide syntyy. Avoinna ovat myös Kuvan Kevät 2017 -maisterinäyttelyyn osallistuvien opiskelijoiden työhuoneet. Päivän ohjelmassa on mm. opiskelijoiden vetämiä opastettuja kierroksia Kuvataideakatemiassa, tutustumista materiaalien maailmaan materiaaliopin lehtori Malla Tallgrenin seurassa, Kuvataideakatemian kirjastossa kirjojen poistomyyntiä ja esillä kirjaston kuukauden taiteilijan näyttely. Lisäksi Suomen Pimiötaiteilijat ry. esittelevät Mörk-pimiötä osoitteessa Nilsiänkatu 11. Katso päivän ajantasainen ohjelma.

PERFORMANSSI

Mia Seppälä: Arvontatilaisuus
Ke 24.5. klo 16 HAM-kulma, Tennispalatsi, Eteläinen Rautatiekatu 8

Moottorisänky ja yhdeksän muuta signeerattua nykytaideteosta arvotaan HAM-kulmassa 24.5 klo 16 Mia Seppälän teoksen luona. Kirjoita nimikirjoituksesi arvontalipukkeelle teoksen yhteydessä 5.5.–24.5. ja olet mukana arvonnassa. Palkintojen historia kytkeytyy tori.fi osto- ja myyntisivuston kuviin, joiden estetiikkaa kunnioittaen teokset on valmistettu. Kaikki arvottavat teokset ovat samanaikaisesti myytävinä tori.fi –sivustolla, osasto: Taide, Mia Seppälä. Arpajaiset ovat ainutkertainen tilaisuus saada uniikkia taidetta ilman luottokorttia. Lämpimästi tervetuloa!

Kuvan Kevät -lopputyönäyttely on avoinna 28. toukokuuta asti tiistaista sunnuntaihin Kuvataideakatemian näyttelytiloissa (Merimiehenkatu 36 C ja Lönnrotinkatu 35) ja sekä väliaikaisessa lisätilassa osoitteessa Merimiehenkatu 36 E sekä HAM-kulmassa ja sen läheisyydessä Tennispalatsissa. Näyttelyyn ja siihen liittyviin tapahtumiin on vapaa pääsy. Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Lue lisää: www.kuvankevat.fi 

#kuvankevät2017