"Kuunteleminen on keskeinen taito kaikille muusikoille” – huilisti Emily Beynon saapuu opettamaan Sibelius Summer Academyn puupuhallinkurssille

Royal Concertgebouw-orkesterin ykköshuilisti Emily Beynon tulee kesäkuussa Suomeen opettamaan Sibelius Summer Academy -kesäakatemian puupuhallinkurssille. Concertgebouw-orkesterin koesoiton voittaminen noin 24 vuotta sitten on ollut yksi hänen uransa tärkeimmistä hetkistä. Ammattiorkesterissa soittaminen oli Beynonin unelma jo 12-vuotiaana.

- Soitin aikoinani paikallisessa nuoriso-orkesterissa ja siitä hetkestä tiesin, että haluan soittaa elämäni aikana orkesterissa niin paljon kuin vain mahdollista. Tuskin tosin silloin edes aavistin, että sitä voisi tehdä myös työkseen. Tietenkin kova työ on välttämätöntä, mutta olisi oltava oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja oikeassa uransa vaiheessa kun unelmatyö tulee vastaan; siinä myös onnella ja sattumalla on kiistaton rooli!

Beynon kertoo nauttivansa soittamisesta yhtä paljon - ellei jopa enemmän – tänä päivänä kuin silloin, kun hän ensimmäistä kertaa liittyi orkesteriin.

- Olen ollut onnekas, sillä minulla on ollut tärkeinä kehitysvuosinani ihania opettajia ja minulla on joka päivä lavalla ympärilläni maailman parhaita soittajia ja kapellimestareita. Tuntuu, että opin lisää päivittäin vain kuuntelemalla heidän soittoaan, ajatuksiaan ja näkemyksiään.

Mikä tekee Beynonin mielestä maailmankuulusta Royal Concertgebouw -orkesterista niin erityisen?

- Muusikot ja tila. Upeiden kollegojen lisäksi itse Concertgebouw-konserttisali on eräänlainen soitin, ja olemme onnekkaita kun voimme harjoitella siellä jatkuvasti. Concertgebouw-sali on tietyllä tavalla sulautunut osaksi dna-ketjuamme joten kun matkustamme ulkomailla, otamme aina mukaamme myös salin hengen. Tällaisen orkesterin perinteitä ja historiaa ei pidä aliarvioida.

Korvat auki!

Sen lisäksi että matkustaa ympäri maailmaa Concertgebouw-orkesterin muusikkona, Emily Beynon myös opettaa säännöllisesti eri puolilla maapalloa. Hän haluaa rohkaista oppilaitaan kuuntelemaan kaikkea ja kaikkia ympärillään; ottamaan vastaan ​​ääniä, tunteita ja kokemuksia.

- Olen vakuuttunut siitä, että kuuntelemaan opetteleminen on avain soittotaidon ja muusikkouden kehitykseen. Kuunteleminen on mielestäni myös menestyvän orkesterimuusikon tärkein ominaisuus.

Beynon odottaa innolla vierailuaan Suomeen.

- Olen ollut Suomessa useita kertoja ja todella rakastan maatanne: valoa, säätä, ihmisiä, kieltä… Huilistien taso on täällä erittäin korkea ja opiskelijat ovat minusta aina hyvin motivoituneita ja kurinalaisia. Vaikuttavinta on se, miten avoimia he ovat uusille ajatuksille ja ideoille.

Emily Beynonin ja monien muiden maailman huippupuupuhaltajien opetusta voi tulla seuraamaan Helsingin Musiikkitalolle avoimilla mestarikursseilla 1.-7.6.2019. Katso aikataulut!
www.sibeliussummeracademy.fi
#sibeliussummeracademy
Facebook: @sibeliusummeracademy