Photo: Nina Numminen

Koreografian maisteriohjelma Moskovassa esitys- ja luentovierailulla

Koreografian maisteriohjelma vieraili kutsuttuna Moskovassa, ZIL-kulttuurikeskuksessa 12.11.2016. ZIL on suuri, monialainen kulttuurikeskus, jossa toimii Moskovan ainut nykytanssin näyttämö. Vierailu oli osa Tanssin tiedotuskeskuksen Venäjä-ohjelmaa, jonka tavoitteena on vilkastuttaa Suomessa ja Venäjällä toimivien tanssiryhmien, erilaisten organisaatioiden ja tanssitaiteilijoiden välistä yhteistyötä laajasti nykytanssin alueella.

Koreografian koulutusohjelma vei Moskovaan näytille Jenni-Elina von Baghin sooloteoksen in-between sekä kaksi demoesitystä, joita on työstetty yhteistyössä tanssijantaiteen maisteriohjelman opiskelijoiden kanssa. Jenni-Elina von Baghin Papers and Pens -demossa esiiintyvät Jenna Broas, Karoliina Kauhanen, Anni Koskinen, Outi Markkula sekä Pirja Poropudas ja Sara Gurevitschin Tension demossa Krista Arppo, Jenna Broas, Anni Koskinen ja Lotta Suomi.
Esitysten lisäksi professori Kirsi Monni luennoi aiheesta "Material Discourses in Contemporary Performance". Luento ja esitykset saivat kiinnostuneen vastaanoton.

Moskovassa Teatterikorkeakoulun vierailijat myös tutustuivat nuoriin, paikallisiin tekijöihin ja näkivät heidän esityksiään. Vierailu oli ensimmäinen laatuaan, ja yhteistyötä ZIL:n kanssa suunnitellaan jatkettavan jollain tapaa myös tulevaisuudessa.  

 

Kuvat: Nina Numminen

 
ZIL-keskuksen aulatilaa
 
Tension demo -harjoitus
 
   
Luentosali