Photo: Vincent Roumagnac
#CHARP harjoituksista.

Koreografia valtaa Venetsian Tutkimuspaviljongin

Taideyliopiston Tutkimuspaviljongissa Venetsiassa kesäkuun viimeinen viikko on omistettu koreografialle. Viikon aikana paviljongin Camino Events -ohjelmassa on seminaareja, työpajoja ja esityksiä, jotka tutkivat maailmaa ruumiillisen kokemuksen kautta ja pohtivat koreografisen ajattelun mahdollisuuksia.

Choreographic 27.−28. kesäkuuta on puheenvuoroja, keskusteluja, työpajoja ja esityksiä sisältävä tutkimustapahtuma, jossa pohditaan koreografisen ajattelun laajentamista perinteisestä tanssiteoksen tekemisen kontekstista myös muille taiteen aloille. Tapahtuman järjestävät Valand Academy, GradCAM:n (Dublin) sekä Department of Art, Goldsmiths.

Seeing with on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tohtoriopiskelija Jana Unmüßigin työpaja, jossa nähdään yhdessä erilaisten arkielämän esineiden kanssa keskittyen ajan kokemukseen ja harjoitellen viipymistä.

Artistic Doctorates in Europe (ADiE) järjestää 29. Kesäkuuta seminarian aiheena Embodied Practices and Artistic Research: Debating Artistic Doctorates in Dance and Performance. Päivän aikana tutkitaan eurooppalaisen taiteellisen tohtorikoulutuksen vaikutusta taiteen tekemiseen tanssin ja esitystaiteen aloilla. Keskusteluissa on mukana tohtoriopiskelijoita ja valmistuneita tohtoreita suomalaisista, brittiläisistä ja ruotsalaisista taidekorkeakouluista.

Becoming disabled 30. kesäkuuta on Liisa Jaakonaho ja Kristina Junttilan esityksellinen työpaja ja installaatio, joka haastaa pohtimaan kyvyttömyyden ja pääsyn kysymyksiä. Osallistujat etsivät omia mahdollisia rajoitteitaan yksinkertaisten harjoitusten avulla.

#CHARP on koreografinen teos ja Simo Kellokummun taiteellisen tohtorintutkinnon toinen taiteellinen osa. 30.6. esitettävä teos muotoutuu planetaaristen ja intergalaktisten liikkeiden kanssa. Työ valottaa koreografiaa lukemisen praktiikkana, sen ruumiillistamista, ja materialisoitumista kolmen esiintyjän kanssa.

--

Taideyliopisto avasi toukokuussa Venetsiassa 57. biennaalin yhteyteen tutkimuspaviljongin, jossa nähdään viiden kuukauden aikana kolme nykytaiteen näyttelyä ja yli neljäkymmentä monitaiteista tapahtumaa. Paviljongin teema Utopia of Access kutsuu osallistujia työstämään kokeellisin keinoin ajankohtaisia tiedollisia, esteettisiä ja poliittisia kipupisteitä. Näkökulmia tuovat toistasataa taiteilijaa ja tutkijaa eurooppalaisista taideyliopistoista kuvataiteen, musiikin, teatterin, tanssin, esitystaiteen ja kuratoinnin alueilta.

Lisätietoja: researchpavilion.com