Konserttien konferenssi ensimmäistä kertaa Sibelius-Akatemiassa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulu järjestää Musiikkitalossa 4.-5.9.2014 ainutlaatuisen Doctors in Performance –konferenssin, jonka ytimessä on taiteellinen tohtori. Kansainvälisessä konferenssissa kuullaan ensisijaisesti taiteellisen tohtorintutkinnon suorittaneiden taiteilijoiden ja jatko-opiskelijoiden konsertinomaisia musiikkiesityksiä.

Keynote-esityksiä tulevat pitämään gambisti Lawrence Dreyfus Oxfordin yliopistosta ja pianisti Matti Raekallio Juilliardin musiikkikorkeakoulusta. Näillä kansainvälisesti tunnustetuilla taiteilijoilla on omakohtainen suhde niin taiteeseen kuin tutkimukseen.

Sibelius-Akatemia on tarjonnut taiteellista tohtorikoulutusta vuodesta 1988. Se tarjoaa jatko-opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden syventää sekä taiteellista että tutkimuksellista osaamistaan.  Konferenssi tarjoaa näkyvän paikan tämän koulutuksen esittelylle ja vahvistaa samalla sen asemaa kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Osanottajat kutsutaan yli musiikinlajien (taidemusiikki, jazz, kansanmusiikki) rajojen Call for Papers –menetelmällä Sibelius-Akatemiasta ja muista eurooppalaisista musiikin alan taiteellista tohtorikoulutusta antavista instituutioista sekä jo valmistuneiden taiteellisten tohtoreiden joukosta.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy Sibelius-Akatemian verkkosivuilta.
 

Lisätietoja:
Anu Vehviläinen, anu(at)vehvilainen.net
Markus Kuikka, markus.kuikka(at)siba.fi